BALIKÇILAR YENİ SEZONDAN ÜMİTLİ

BALIKÇILAR YENİ SEZONDAN ÜMİTLİ
01 Eylül 2020 Salı 14:40

Bu sene balık sezonunun açılması ile birlikte taze balıklar balıkçı tezgahlarında yerini almaya başladı. Kayserili Balıkçı Ercan Tunç, yeni sezonla ilgili yaptığı değerlendirmede, bu sene sezondan ümitli olduklarını söyleyerek, “Havalar soğursa hem balık bol olur hem de fiyatlar düşer” dedi.

BALIKÇI ERCAN TUNÇ: “HAVALAR SOĞURSA HEM BALIK BOL OLUR HEM DE FİYATLAR DÜŞER”

Bu sene palamut cinsi balığın çok olacağı yönünde bilgiler aldıklarını söyleyen Balıkçı Ercan Tunç, “Yeni sezondan beklentilerimiz çok güzel ama biraz hava sıcak olduğundan balık erteleniyor. Mesela hamsi çıkmış ama biraz pahalı. Palamut da çıkmış, bolluk var ama hava sıcak olduğundan talep yok. Biz havanın soğumasını bekliyoruz. Hava soğuk olursa hem balık çok olur hem de fiyatlarımız düşer. Bu sezon hamsi, palamut, çinekop ve istavritin bu sezonda yoğun olmasını bekliyoruz. İki sene önce palamut boldu ama iki senedir çıkmadığı için, bu sene bol olacak diyorlar. İnşallah umduğumuzdan daha iyi olacak. Zaten hamsi ve palamut milletin en çok tükettiği balıklar. Bunlar hem uzun hem de kılçıksız olduğu için hem bizim için hem de vatandaş için iyi balıklar” dedi.

“BALIĞIN FAYDALARINDAN DOLAYI ÖZELLİKLE PANDEMİ SÜRECİNDE TÜKETİLMESİNİ ÖNERİYORUZ”
Ercan Tunç, balığın faydalarından dolayı özellikle pandemi sürecinde vatandaşların balık tüketmelerini önerdiklerini söyleyerek, “Pandemiden dolayı nakliyatta bir sıkıntımız olmaz ama sokağa çıkma yasağı olmazsa eğer balıklarımızda da herhangi bir sıkıntı olmaz. Buzhanelerimiz olduğu için balıklar ziyan olmaz. Ona göre de azar azar getiriyoruz. Vatandaşlarımızın da korona dolayısıyla balık tüketmelerini istiyoruz. Balık hem vitaminli, hem doğal, hem de ucuz. Aynı zamanda bağışıklığı da güçlendirir. Bundan iyisi olmaz, etten iyidir” ifadelerini kullandı.

İHA


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.