“Türk Tekstili Paris’te Küresel Alıcılarla Buluştu

Tekstil sektörü, Fransa’da düzenlenen dünyanın en büyük tekstil fuarlarından Premiere Vision’a yaklaşık 200 Türk firması ile katılım gösterdi. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, “Salgın sonrası birçok alıcı ile fuarda bir araya geldik. Sektörümüzün katma değerli ihracatını artırmak için bu fuarlar büyük önem taşıyor.” dedi.

“Türk Tekstili Paris’te Küresel Alıcılarla Buluştu
10 Şubat 2022 Perşembe 11:16

Geçtiğimiz yılı Cumhuriyet tarihi rekoruna ulaşarak 12,9 milyar dolar ihracatla kapatan, yılın ilk ayında ise 1 milyar dolar ihracat gerçekleştiren tekstil sektörü, 2022 yılında da ihracatını artırmaya yönelik çalışmalara odaklandı. Üretim ve istihdam odaklı çalışan tekstil sektörü, Fransa'da düzenlenen dünyanın en büyük tekstil fuarlarından Premiere Vision Paris’e yaklaşık 200 Türk firması ile katılım sağladı. İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, fuarın Türk tekstil sektörünün tanıtımı ve katma değerli ihracatı için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

GDO’SUZ TÜRK PAMUĞU PROJESİ PARİS’TE TANITILDI

Fuarda GDO’suz Pamuk Projesi’ni tanıttıklarını belirten Öksüz şunları aktardı: “Türkiye’de üretilen pamuğun tamamı GDO’suz olarak üretiliyor ve Türkiye dünyanın en büyük GDO’suz pamuk üreticisi konumunda. GDO’suz pamuk üretiminin markalaşmasını sağlamak adına sektör paydaşlarımızla birlikte küresel ölçekte bir tanıtım atağı başlattık. Türk tekstiline ayrıcalıklı bir marka yaratarak rekabet şansını artırmak ve dolayısıyla da Türk pamuğu üretimine daha fazla tercih edilen bir statü sağlamak amacıyla projemizi sürdürüyoruz. Sektör olarak katılım gösterdiğimiz PV Paris Fuarı’nda GDO’suz Pamuk Projemizi sergiledik. İzmir Ticaret Borsası ve Ulusal Pamuk Konseyi’nin girişimiyle başlatılan “GMO Free Turkish Cotton” projemiz 2022 yılında ivme kazanacak. Fuar’da projemizi tanıtarak daha geniş kitlelere ulaşmaya hedefledik ve olumlu geri dönüşler aldık.” dedi.

TEKSTİL SEKTÖRÜNDEN OCAK AYINDA 1 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT

Tekstil sektörünün ekonomik göstergelerine ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Öksüz, “Premiere Vision Paris Fuarı’nda Ticaret Bakanlığımızın destekleriyle gerçekleştirdiğimiz Milli Katılım Organizasyonuyla birçok küresel alıcı ile fuarda bir araya geldik. Sektörümüzün katma değerli ihracatını artırmak için gerçekleştirdiğimiz fuarlar büyük önem taşıyor. Sektör olarak 2022 yılının ilk ayında 1 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 11 oranında artış yakaladık. Bu dönemde en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz ilk 3 ülke ise İtalya, ABD ve Almanya oldu. Sektörümüzün Ocak ayı Kapasite Kullanım Oranı yüzde 80,5 seviyesinde.

Sektörümüzün sanayi üretim endeksi ise her geçen ay kendi rekorunu tazeliyor. Kasım ayı tekstil sektörü üretim endeksimiz yüzde 13 oranında artarak 151,1 seviyesine ulaştı. Tekstil sektörü olarak ülke ekonomimize katkı sunmaya devam edeceğiz. 2022 yılında gerçekleştireceğimiz projelerimizle sektörümüzü daha da ileriye taşıyacağız. Hedefimiz yıl sonunda 15 milyar dolar değerinde ihracatla yeni bir rekora imza atmak.” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.