Talas'ta Anıza Direkt Ekim Makinesi İle Ekimler Başladı

Talaslı çiftçiler, Talas Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl hizmete sunduğu anıza direkt ekim makinesi ile bu yıl da tarlalarını ekmeye başladı.

Talas'ta Anıza Direkt Ekim Makinesi İle Ekimler Başladı
11 Nisan 2021 Pazar 13:52

Geçtiğimiz hafta Talas Belediyesi tarafından verilen tohum desteğinden sonra Talaslı üreticiler, şimdi de belediyeye ait anıza direkt ekim makinesi ile ekim çalışmalarını hızlı ve zahmetsiz olarak yapmaya başladı. Makine ile üreticiler yakıttan %80 ve maliyetten %50 oranında tasarruf sağlamış oluyor.

TALASLI ÇİFTÇİLERDEN BAŞKAN YALÇIN’A TEŞEKKÜR

Talas Belediyesi’nin kendilerine verdiği destekten duydukları memnuniyeti dile getiren Talaslı çiftçiler, belediyenin sağladığı imkanlardan dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti. Bu yılki ilk anıza direkt ekim işlemini gerçekleştiren Kepez Mahallesi’nden çiftçi Erhan Gedikbaş, anıza direkt ekim makinesinin kendilerine büyük kolaylık sağladığını belirterek, “Anıza direkt ekim makinesi ile tohumu toprağımıza ektik, bu alet sayesinde hem daha az yakıt kullanarak hem de zamandan tasarruf sağlayarak işlemlerimizi yaptık. Bize bu imkanları sağladığı için Başkan Yalçın’a teşekkür ederim.” dedi.

TARIMA ÇOK YÖNLÜ DESTEK

Talas Belediyesi tarafından geçtiğimi yıl tarıma ve hayvancılığa yönelik birçok çalışma başlatılmıştı. Anıza Direkt Ekim Makinesinin yanında Taş Toplama Makinesi, Kompost Gübre Karıştırma Makinesi ve Gübre Dağıtım Makinesi de çiftçilerin kullanımına sunulmuştu. Ayrıca yine koyun yıkma banyoluğu ve koyun kırkım makinesi ile de küçükbaş hayvan üreticilerine büyük kolaylık sağlanmıştı.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.