İşin uzmanından ‘palamutta sıcak su’ uyarısı

İşin uzmanından ‘palamutta sıcak su’ uyarısı
27 Eylül 2020 Pazar 15:38

 Balık mevsiminin açılması ile birlikte Kayseri’de tezgahlar şenlendi. Palamutta bereketi bir sezon olduğunu ifade eden Murat Balık ve et market sahibi ve su ürünleri mühendisi Ali Akçakaya, “Palamut balığında yumuşak etliliğe dikkat etsinler. Sıcak su ile balığı yıkamamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Yıllardır Kayseri’de balık satışı yapan Murat Balıkçılık sahibi ve su mühendisi Ali Akçakaya, Kayseri Gerçek Haber Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.1 Eylül itibariyle açılan balık sezonu ile birlikte şu an palamut yoğunluğu olduğunu ifade eden balıkçı Akçakaya, “Palamutla birlikte tezgahlarımızda, hamsi, istavrit, sardalya, çinekop, barbun, uskumru, mercan, kefal, levrek satışlarımız başladı. İnsanlarımızın balık tüketmesini önemle rica ediyoruz. Balığı hafife almasınlar. Balık, çok önemli bir protein kaynağı. Balığın taze olması ve düzgün bir şekilde sofralara sunulması gerekiyor. Bu yüzden balığa önem veriyoruz. Müşterilerimiz bizim için kıymetlidir. Çok bereketli bir sezon geçireceğimizi ön görüyoruz. Tezgahlarda palamut fiyatlarımız 10 TL’ye kadar düştü. 1 palamutun tanesi 600-70 gram geliyor” ifadelerini kullandı.

‘SICAK SU İLE YIKAMASINLAR’

Tüketicilere palamut konusunda uyarılarda da bulunan Ali Akçakaya,Palamut balığında yumuşak etliliğe dikkat etsinler. Sıcak su ile balığı yıkamamalarını tavsiye ediyoruz. Sıcak su ile yıkanan palamut balığı maalesef yumuşama yapıyor. Bunun sonucu da insanlarımız balığın bayat olduğunu düşünüyor. Palamutun eti yumuşaktır. Eti, yumuşak olduğu için balık bayat diye gösteriliyor. İçindeki bazı maddelerden dolayı palamut diğer balıklara göre farklı bir tür olarak öne çıkıyor. Haftada en az 1-2 defa balık tüketelim” değerlendirmesinde bulundu.

Haber-Foto: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.