Türkiye’nin gönüllülük öğretmeni inal aydınoğlu: “evinizde sevgi dolu bir yaşam oluşturunuz”

Türkiye’nin ilk Gönüllülük Öğretmeni, Öğretim Görevlisi ve Yazar İnal Aydınoğlu, küresel çapta etkili olan koronavirüs nedeniyle, içinde bulunduğumuz “Evde Kal” sürecinde eşler arasında sevgi, saygı ve hoşgörünün, çocuk ve aile ilişkisinde sevgi ve yardımlaşmanın önemini anlattı.

Türkiye’nin gönüllülük öğretmeni inal aydınoğlu: “evinizde sevgi dolu bir yaşam oluşturunuz”
10 Nisan 2020 Cuma 14:55

Tüm dünyada etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında, evde kaldığımız bu süreçte Türkiye’nin ilk Gönüllülük Öğretmeni, Öğretim Görevlisi ve Yazar İnal Aydınoğlu, toplumun temeli olan ailelerin çocuklara örnek bir yaşam göstermeleri gerektiğini onlara sevgi, saygı, dayanışma ve paylaşma gibi değerlerin anlatılmasını tavsiye ediyor. “Bu değerleri benimsetebilmek için temel kural, ailenin bu değerler içinde yaşamasıdır. Anne ve babanın sağlıklı iletişim kurması, birbirine yakınlık ve sevgi göstermesi, çocuklarına örnek davranışlar sergilemesi çocuğun ileride çevresiyle daha olumlu ilişkiler kurmasını sağlayacaktır.” diyen Aydınoğlu, çocukla iletişimde dürüst olmanın iletişimin temel kuralı olduğunu belirterek açıklamalarına şu şekilde devam ediyor: “Ebeveynler çocukları ile olan ilişkilerinde öncelikle onların hangi bakış açılarıyla yaşama baktıkları, dünyayı nasıl anlamlandırdıklarını bilmelidir. Çocuğun dünyaya bakış açısını keşfedebilmek, öncelikle onu dinlemeyi gerektirir. Ebeveynler çocuğun gözüyle dünyayı görebilmelidir. Bunu yapabilmek için de anne-babaların çocuklarıyla empati kurması gerekir. Empati yeteneğinin gelişmiş olması, karşılıklı anlayış için çok önemlidir. Çocukların da bu dönemde kendi sorumluluklarını yerine getirip aynı zamanda aile içinde yapılan aktivitelerde yer alması, kendilerini geliştirmeleri açısından oldukça faydalıdır.”

Eşler birbirleriyle iletişim içerisinde olmalı

Evli çiftlerin bu süreçte birbirlerini daha fazla dinlemeleri gerektiğine dikkat çekerken, “Evlilik kolay şey değildir. Çatışmalar sıklaştıkça en basit sorunlar bile büyütülür. Çözüm üretmeyen her davranış iletişim bozukluğunu artırır. Gerginlikler çoğalır. Eşler arasında yabancılaşma başlar. İlişkide ve evlilikte çatışma artar.” açıklamalarında bulunan Aydınoğlu, aynı evde yaşayan çiftlerin birbirlerine sessiz davranarak, birbirlerini yok ederek evliliklerinin anlamını da kaybettirdiklerini söylüyor. Çözümün evliliğin mutluluk içinde sürmesi olduğunu ifade eden İnal Aydınoğlu, çiftlerin birbirleri arasındaki iletişimlerini arttırmalarını tavsiye ediyor.  (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.