Evinizi doğru dekore edin, iş verimliliğinizi artırın

Evinizi doğru dekore edin, iş verimliliğinizi artırın
10 Nisan 2020 Cuma 15:05

Koronavirüsün Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilmesinden sonra dünyada ve ülkemizde çok sayıda çalışan uzaktan çalışma sistemine geçti. Home Office çalışma olarak adlandırılan evden çalışma sürecinde evimizin dekorasyonunda yapacağımız değişikliklerle kendimize keyifli çalışma alanları yaratarak iş verimliliğimizi artırabiliriz

Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren koronavirüs pandemi (Covid-19) tedbirleri kapsamında evden çalışma sürecine geçtik. Çalışma ortamı için hazır olmayan evlerimizde yapacağımız küçük değişikliklerle, kendimiz için keyifli bir home office ortamı oluşturabiliriz. Evde düzenli ve rahat bir çalışma alanı oluşturmamız, işe keyifle başlamamızı sağlayacak bir motivasyon kaynağı olabilir. Temiz ve tertipli bir çalışma ortamı, şık aksesuvarlar ve ferah bir atmosfer çalışma verimimizi destekleyebilir. Çalışma ortamımızda kullandığımız renk seçimi, eşyaların tasarımı, renkler, mobilyaların yerleşme düzeni gibi pek çok faktör evden çalışma sisteminde iş verimliliğimizi doğrudan etkiliyor. “Tasarım ötesi” mottosuyla kişiye özel mobilya üretim yaptıklarını ifade eden Art Design Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Terzi, evde çalışırken iş verimliliğini arttırmakla ilgili şu bilgileri paylaşıyor: “Home office düzeni için öncelikle çalışma alanımızı belirlemeliyiz. Alanı belirledikten sonra konforumuz için oturduğumuz sandalyeden masaya kullandığımız objelere kadar her bir detay önem kazanmaya başlıyor. Her bir mobilyanın ergonomik olması gerekiyor. Çalışma alanımızı gün ışığı alan yerlerde konumlandırmanızda da fayda var. Doğru ışık konsantrasyonumuzu arttırır. Geniş bir yemek masasının bir bölümünü çalışma masası olarak değerlendirebilir, ferah ve dağınıklıktan uzak bir çalışma alanı oluşturabiliriz. Uzun saatler bilgisayar başında geçeceğinden çalışma sandalyemiz rahat olmalı. Yoksa bel, boyun, sırt ağrılarına davetiye çıkarabiliriz.”

Renkler, motivasyonu doğrudan etkiliyor

Çalışma ortamımızda kullandığımız renklerin de iş verimliliğimiz üzerinde doğrudan etkisi bulunduğunu belirten Turgay Terzi, “Mavi her tonu ile güven verici, doğal ve huzurlu bir renk olduğundan çalışma odalarında rahatlıkla tercih edilebilir. Mobilya seçiminde bej rengi ve açık toprak tonları ferah çalışma ortamı oluştururken, yeşil tonlar çalışma enerjimize katkıda bulunur.” diyor.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.