Rus Milli takımı Erciyes’te kampa girdi

Rus Milli takımı Erciyes’te kampa girdi
24 Ağustos 2020 Pazartesi 11:31

Türkiye’nin sayılı kış turizm merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi, yalnızca kış sezonunda değil yılın 12 ayında cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yüksek İrtifa bakımından Avrupa’nın sayılı merkezlerinden biri olmayı amaçlayan Erciyes’e, spor kulüpleri de yakın ilgi gösteriyor. Turizm merkezi, son olarak Rusya Federasyonu’nun milli bisiklet takımına ev sahipliği yapmaya başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nce 350 milyon euroluk yatırımla hayata geçirilen Erciyes Master Planı kapsamında, uluslararası standartlara sahip olan Erciyes Kayak Merkezi, yılın 12 ayında yoğun ilgi görüyor. Kapadokya bölgesine yakınlığı, ulaşım kolaylığı, pist uzunluğu, mekanik tesisleri ile tatilcilerin gözdesi olan Erciyes, yaz sezonunda da farklı kesimlerini uğrak noktası haline geldi.

Ulusal ve uluslararası birçok sportif aktiviteye ev sahipliği yapan Erciyes Dağı, çeşitli şampiyonalara hazırlanan yerli ve yabancı bisiklet takımlarının kamp merkezi haline geldi. Rusya Yol Bisikleti Milli Takımı, yüksek irtifa kampı yapmak için kış sporlarının yanı sıra bisiklet sporunda da Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri haline gelen Erciyes Dağı’nı tercih etti.

Tarifeli uçuşla Kayseri’ye gelen 28 kişilik kafile, yaklaşık 40 gün kamp yapacakları Erciyes Dağı’ndaki otele yerleşerek antrenmanlarına başladı.

‘5 SENE SONRA HAYAT ERCİYES ETRAFINDA DÖNECEK’

Kamp faaliyetleri hakkında bilgiler veren Erciyes A.Ş., Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, “2 gün önce gelen Rus Milli takımı antrenmanlarına devam ediyor. 1 hafta içinde bir çok takım gelecek. Covid-19 salgını nedeniyle erteleme yapanlar oldu. Bir takım neredeyse bir oteli dolduruyor. 5 sene sonra Kayseri’de hayat 4 mevsim Erciyes etrafında dönecek. 2013 yılında röportajlarım vardı. ‘Erciyes ülkemizde bisikletin merkezi olacak’ diye söylemiştim. Her yıl hedeflerimize yaklaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

‘DAĞ BİSİKLETİ İLGİ GÖRÜYOR’

Erciyes'te dağ bisikleti parkurları oluşturduklarını kaydeden Cıngı,, “Dağ bisikletçileri de son yıllarda Erciyes'e büyük teveccüh gösteriyorlar. Özellikle Alpler'de çok yoğun kullanılan ve insanların gün geçtikçe daha çok ilgi gösterdiği 'downhill' diye ifade edilen iniş parkurlarını Erciyes'te hazırladık. Şu anda insanların hizmetine açık ve regüle olabileceği 'downhill' parkuru Erciyes'te oluşturuldu. Buraya gelen sporcular profesyonel ve amatör parkurlarda sporlarını icra ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.