Kaplanlar’ın ‘Halaylı, Güreşli’ Kar Keyfi

Kayseri’de Erciyes Kar kaplanları Spor Kulübü üyeleri, ağır kış şartlarının etkili olduğu günde, kar üzerinde güreş ve kar banyosu yaparak, halat çekme yarışmasında ter attı.

Kaplanlar’ın ‘Halaylı, Güreşli’ Kar Keyfi
06 Ocak 2020 Pazartesi 15:24

Tüm Dünyaya Erciyes ve çevresindeki, dağ ve tepelerde  kışın kar banyosu ve buzlu suya girmeleri ile duyuran Erciyes  Kar  Kaplanları Spor Kulübü üyeleri, soğuk ve yağışların etkili olduğu günde kar ve kışın tadını çıkardı.  Kar üzerinde güreş tutan, kar banyosu yapan ve halat çekme yarışması gerçekleştiren Kaplanlar,  oyun oynadı.

Erciyes Kar kaplanları spor kulübü üyeleri haftalık sporlarını bu kez  merkez Melikgazi ilçesi Karpuzsekisibölgesindeki  tepelerde yaptı. İbrahim Özçınar’ın kafile başkanlığındaki ekip, Osman Doğan liderliğinde yürüyüş ve kültür -fizik hareketlerini gerçekleştirdi. Vücutlarını ısıtan kaplanlar dönüşe geçmeden önce Karpuzsekisi’nin  tesisler bölgesinde  kar banyosu, güreş, halat çekme yarışmalarını yaptıktan sonra müzik eşliğinde  belden yukarısı çıplak olarak kar ve kışın tadını çıkardı.

Herkesi vücutlarını uygun spor yapmaya davet eden  yürüyüş  lideri Osman Doğan, “Hastalıklardan korunmanın en iyi yollarından biri  kar, kış, kıyafet  denilen ağır kış şartlarında, sabah sporu yapmaktır. Biz kar banyosu ile hem gribal enfeksiyonlardan kurtuluyoruz, hem bağışıklık kazanıyoruz hem de ekonomimize az hastalanarak katkıda bulunuyoruz. Herkesi spor yapmaya davet ediyoruz” dedi.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.