KAMİL ÜNAL: “SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ VE UMUTSUZ”

KAMİL ÜNAL: “SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ VE UMUTSUZ”
02 Eylül 2020 Çarşamba 16:49

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kamil Ünal, sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunları gündeme getirdi. Ek ödeme sorunu başta olmak üzere sağlık çalışanlarının bir çok sorunu olduğunu belirten Başkan Ünal, “Salgının arttığı ilk günden bu yana fedakarca çalışan sağlık çalışanları görevlerinin başındalar. Ama mutsuz ve umutsuzlar. Kırgın, kızgın ve yorgunlar. Fedakârlıklarının karşılığında kendilerine yapılanları görüyorlar. Hakları verilmediği gibi hak etmedikleri bir muamele ile karşı karşıya kalıyorlar” dedi.

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Kamil Ünal, sağlık çalışanlarının yaşadıkları sorunlar hakkında basın açıklaması yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasına, kentte görev yapan bazı doktor, hemşire ve hemşirlerin de aralarında olduğu çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

BİNLERCE ARKADAŞIMIZ VİRÜSE YAKALANDI’

Sağlık çalışanlarının tüm zorluklara rağmen olağanüstü bir çalışma azmi, ailelerinden aylarca uzak kalarak, çalıştıklarını belirten Şube Başkanı Ünal, “Kendi hayatlarını hiçe sayarak gösterdikleri fedakarlık ile cephede virüse karşı yaptıkları savaşla tarihe geçtiler.  Bu dönemde binlerce arkadaşımız virüse yakalandı. İçlerinden hayatını kaybederek, şehitlik mertebesine ulaşanlar oldu. Salgın ortaya çıktığı ilk günden beri süreç çok kritik olduğu için biz de oldukça hassas davrandık. Sağlık hizmetlerinin sıkıntıya girmemesi, sağlık çalışanlarının sağlığının korunması adına uyarılarda bulunduk. Her ne kadar alkışlar ve teşekkürler güzel ise de asıl meselenin sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek olduğunu vurguladık. Temel meselenin halledilmesini istedik” dedi.

‘EK ÖDEME MAAŞ GİBİ GÖSTERİLDİ’

Ek ödeme sorunu hakkında da açıklamalarda bulunan Ünal, “6 aylık süreçte 3 ay süren adı tavandan ama kendi yavandan olan bir ek ödeme ile sorunlar geçiştirilmeye çalışıldı. Bırakın yarınımızı güvence altına almayı, günü kurtarma bile değil ancak saati kurtarmak adına yapılan bu uygulama ile tüm sorunlar çözülmüş gibi bir hava oluşturuldu. Her yanı adaletsizliği nedeniyle dökülen ek ödeme sanki ikinci bir maaş gibi gösterildi” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ VE UMUTSUZ’

Salgının arttığı ilk günden bu yana fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının mutsuz olduğunu da belirten Kamil Ünal, “Görevlerinin başındalar. Ama, mutsuz ve umutsuzlar. Kırgın, kızgın ve yorgunlar. Fedakarlıklarının karşılığında kendilerine yapılanları görüyorlar. Hakları verilmediği gibi hak etmedikleri bir muamele ile karşı karşıya kalıyorlar. Çalışanlar sorunlarının çözümü yerine yeniden ve yavandan gündeme getirilen ek ödeme konusu konusunda öfkeliler. Ek ödeme yerine, maaşa zam şeklinde tek ödeme bekliyorlar. Sağlık bir ekip işidir. Topyekün tüm sağlık çalışanlarının ortak sorunlarının ve hayata geçmesini istedikleri zaruri talepleri vardır. Gayretimiz ve mücadelemiz bunların gerçekleşmesi içindir. Umut ediyoruz ki sağlık çalışanlarının sorunlarına ve taleplerine bakış açısı değişir. Yoksa bir süre sonra salgınla mücadelenin yanında, haksızlıkla ve adaletsizlikle uğraşan sağlık personeli tükenecek ve sağlık hizmeti sunamaz hale gelecektir”  değerlendirmesinde bulundu.
Kamil Ünal, son rakamların sorulması üzerine ise, “Rakamlar üzerine konuşmak doğru olmaz. En iyi mücadele tedbir. Sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat etmeliyiz. Basın toplantısı için davet ettiğim bazı sağlık çalışanı arkadaşlarımız covid-19 testlerinin pozitif çıktığını bu nedenle de karantinada olduklarını, basın açıklamamıza katılamayacaklarını söyledi” şeklinde cevap verdi.

Haber-Foto: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.