HAYALLERİNİZİNDEN VAZGEÇMEYİN…


Şerife DEMİR

Şerife DEMİR

05 Eylül 2023, 14:23

Klavyenin başında otururken, “Hayaller” aklıma geldi.
Ne güzeldir hayal kurmak.
Her insanın hayalleri vardır.
Kimisi hayallerinin peşinden koşar, kimisi hayal kurmakla yetinir, kimisi koştuğu hayallere ulaşamayınca, “Hayal Kırıklığı” yaşar.. Hayal kırıklığı, insanı kötümser ve karamsar yapar.
Öyle ki, çevresindeki insanları kırar, suçlamaya varacak kadar ileri gider, çevresindeki dostlarını kaybeder yalnız kalır. Ne olursa olsun, insan hayal kurmaktan vazgeçmemeli. İnadına inadına hayal kurmalı ve kendisine bir yol çizmeli, yönünü belirlemeli.
Hayaller güzeldir ancak gerçek bir başka, bambaşkadır. Bu nedenle, gerçek yaşamla hayaller arasında öyle bir denge kurmalıyız ki, hayal kırıklığı yaşadığımız
anlarda ayakta kalmayı, çevremizdeki dostlarımızı kırmadan yaşamaya devam etmeyi bilmeliyiz. Bunun içinde, güçlü bir irade gerektiğini unutmayalım. Kendi hayatımdan örnekler vermek isterim. Öncelikle, küçük büyük ne kadar hayalim varsa, çoğunun gerçek olduğunu söylemeliyim. “Bu hayalim gerçekleşti, artık çok mutluyum” diyerek hayal kurmaktan vazgeçmedim. Siz de, sakın ola bırakmayın, vazgeçmeyin.  Tökezler, düşer, yenilebilir, hayallerinizin çok çok gerisinde kalabilirsiniz. Kalkacak, ileriye bakacak ve korkmadan yürümeye devam etmelisiniz... Bu ara, düşünmek için kendinize zaman ayırmalısınız? Nerede, nasıl bir hata yaptım? Kendinizi başkalarının yerine koyup, empati yapacak, kendi kendinizi sorgulayacak ve sonunda doğruları bulacaksınız, bundan emin olabilirsiniz... Size, kimse inanmıyor olabilir. Fark etmez, size yine hayallerinizin peşinden koşmaya devam etmeli, hayallerinizden asla vaz geçmemelisiniz. Bir söz vardır.
Hayata nasıl bakansanız, hayatta size öyle bakar. Bu söz, her konu için geçerlidir. Olaylara, kişilere, topluma, çevrenize nasıl bakarsanız, insanlarda aynı şekilde size bakarlar.
Siz, mücadelenizi sürdürüp, amaçlarınıza doğru yürüdükçe, karşınıza beklemediğiniz yeni insanlar, yeni fırsatlar çıkacak ve sizin yolunuzu aydınlatacaktır. Sonuç, istediğiniz gibi olmasa bile, kararlı yürüyüşünüz, hayallerinizin peşinde koşmanız, sizi mutlu
kılacak, geleceğe umutla bakmanızı sağlayacaktır. Bu heyecanı, bütün kalbimle yaşamaya, hayallerimi süslemeye ve gerçekleşmesi için çaba harcamaya devam ediyorum.
Hayallerinizin gerçek olması dileklerimle. Bu sütunlarda yeniden buluşabilmek umuduyla..
Hoşcakalın, mutlu kalın..

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.