Vali Günaydın: Kul hakkına girmeyin

Vali Günaydın: Kul hakkına girmeyin
02 Eylül 2020 Çarşamba 16:30

    Vali Şehmus Günaydın, covid-19 sebebiyle alınan tedbirlere tüm vatandaşların riayet etmesi gerektiğini belirterek, "Bu tedbirlere dikkat etmeyen, uygulamayan her kim var ise kul hakkına giriyor. Bunu yapmayın" diye seslenerek Kayserilileri uyardı.  
   Sabah erken saatlerde gazetecilerle birlikte sohbet toplantısı gerçekleştiren Vali Şehmus Günaydın gazetecilerin ısrarlı sorularına rağmen Kayseri’de covid-19 sebebiyle oluşan hastaların sayılarını vermezken; "Devlet olarak bizim amacımız, vaka sayısındaki artışı engellemek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada da belirtildiği üzere Kayseri’de vaka sayısında artış var. Kurallara riayet etmediğimiz müddetçe bu artış sürecek" dedi.
   Pandemi süreci çerçevesinde bugüne kadar kurallara riayet etmemesi sebebiyle yaklaşık 4 bin kişiye ceza yazıldığını bildiren Vali Şehmus Günaydın, "Sağlık personelimizin sayısı yeterli. Buna rağmen öğretmen arkadaşlarımızdan daha dün yaklaşık 85 kişilik bir liste ile biz gönüllü olarak 'Çalışmaya hazırız' diye geldiler. Şehir Hastanemiz bizler için büyük bir şans oldu. Ekipmanlarımız son derece yeterli. Devlet olarak her türlü önlemi aldık ve çalışmalarımızda bu yönde" ifadelerini kullandı.
 
    “Özellikle düğünlerde bulaşılar artıyor”


   Kayseri’de ki vaka artışının Kurban Bayramı ve gurbetçilerin Kayseri ziyareti ile birlikte arttığına dikkat çeken Vali Günaydın, "Yasaklamak istemiyoruz. Çeşitli kısıtlamalar getirdik ancak buna rağmen düğünlerimizde ki bulaşıların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Kayseri’de tüm kolluk kuvvetlerimizi seferber ettik. Düğünlerde polislerimiz sürekli denetimdeler” diye konuştu.
    Sohbet sırasında satır aralarında Kayseri’de günlük yapılan test sayılarının 4 binlere ulaştığını söyleyen Vali Şehmus Günaydın; "15 gün süresinde tüm vatandaşlarımız koyulan kurallara uyarsa biz Covid sürecini daha kolay atlatacağız” dedi.


     Benli; “Bizim ana hedefimiz hareketliliği engellemek”

   Polis Evi'nde gerçekleştirilen sohbet toplantısında hazır bulunan İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli de, yaklaşık 1 milyar virüsün kapladığı alanın bir toplu iğne başı kadar yer kapladığının altını çizerek; "Bizim ana hedefimiz hareketliliği engellemek. En fazla zorlandığımız konu ile Covid-19'a yakalanan bir kişinin son 72 saat içerisinde kimlerle temasta bulunduğunu saptamak" ifadelerini kullandı.
  Benli, tüm hastanelerde diğer hastalıkların da tedavilerinin aksamadan devam ettiğinin altını çizdi.

İHA

                                        


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.