Muhtar Gerçel, Sahabiye'de korkutan rakamı açıkladı!

Muhtar Gerçel, Sahabiye'de korkutan rakamı açıkladı!
02 Eylül 2020 Çarşamba 16:32

Sahabiye Mahallesi Muhtarı Ali Gerçel, korona virüs nedeniyle mahallede karantinaya alınan ev sayısının 251’e yükseldiğini söyledi. Vatandaşların maske, mesafe ve hijyene dikkat etmesini isteyen Gerçel, “Kocasinan Belediyesi’nden de bir isteğimiz var. Pandemi bitene kadar parklardaki çocuk oyun alanlarını kaldırsın. Zaten istenildiği gibide dezenfekte edilmiyorlar. Dolayısıyla çocuklar taşıyıcı olduğu için bir felakete yol açmayalım” dedi.

Sahabiye Mahallesi Muhtarı Ali Gerçel, Sahabiye’de karantinaya alınan ev sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti ve vatandaşların kurallara uymadığını söyledi.

Hemen her gün bir apartmanda karantina işlemi yapıldığını söyleyen Gerçel, bugün itibariyle karantinaya alınan mesken sayısı 251’i buldu. Şu anda Kocasinan ilçesinde en çok koronavirüs tespit edilen mahalle Sahabiye Mahallesidir. Mahallemizde valilik kanalıyla kurulan üç ayrı ekip var. Bu denetim ekiplerimiz her gün periyodik olarak denetimlerini sürdürüyor. Yapılan bu denetimlerde evde bulunması gerekenler evde bulunmuyorsa 3 bin lira idari para cezasına maruz kalıyor. Birde mahallemizde maskesiz dolayıp sokağa çıkan insanlar var. Bunlarında cezası 900 lira. Biz maske konusunda uyarımızı yapıyoruz, ancak bizi pek dikkate almıyorlar.Bizim burada en büyük sıkıntımız çocuk parkları. Bu pandemi döneminde Mahallemizdeki çocuk parklarının kaldırılmasını istiyoruz. Çünkü parklarımız istenildiği gibi dezenfekte edilmiyor. Dolayısıyla çocuklarımızda taşıyıcı olduğu için belediyemizden parklardaki çocuk oyun alanlarını kaldırmasını istiyoruz. Biz elimizden geldiği kadar mahallemizde gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz” dedi.

“KARANTİNADAKİ VATANDAŞLAR 112 - 199 VE 155’İ ARAYARAK NE İHTİYACI VARSA BİLDİREBİLİR”

Evde karantina da olan vatandaşların tüm ihtiyaçlarının da sosyal vefa ekipleri tarafından giderildiğini söyleyen Sahabiye Mahallesi Muhtarı Alim Gerçel, vatandaşlar 112- 199 ve 155’i arayarak yetkililere ne ihtiyacı varsa onu bildiriyor. Onlarda vatandaşların gerekli ihtiyacını karşılıyor.Sosyal vefa ekiplerinin ihtiyaçları karşılamadığı yönünde de bize çok sayıda telefon geliyor ancak yoğun talep olduğu için anında yetişemeyebiliyorlar. Ama gün içerisinde arayan tüm vatandaşların ihtiyaçları da gideriliyor.

Muhtar Alim Gerçel, ben son olarak vatandaşlarımıza bir uyarıda bulunmak istiyorum. Devletimizin ortaya koyduğu üç kurala herkesin uymasını istiyorum. Yalınız Sahabiye Mahallesi değil. Her mahalle bu kurala uymalı, maske, mesafe ve hijyene herkes dikkat etmeli. Marketlerde, kuaförlerde, Pazar yerlerinde sosyal mesafeye uyulsun. Aksi takdirde bu illetten kurtulamayacağız. Bu illeti tüm kurallara uyarak hep birlikte def edeceğiz ifadelerini kullandı.

Haber-Foto:Mehmet Yılmaz


 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.