“KAYSERİ SAVUNMA SANAYİNİN GÜÇLÜ ŞEHRİ”

“KAYSERİ SAVUNMA SANAYİNİN GÜÇLÜ ŞEHRİ”
02 Ekim 2020 Cuma 16:48

  Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ü havaalanında karşılayarak, Kayseri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


  Kayseri’nin Türkiye’de prestijli işlere imza atarak adından söz ettirdiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, dışa bağımlılığı daha da azaltacak olan şarj edilebilir lityum pil üretim tesisinin şehre hayırlı olmasını temenni ederek şunları söyledi: “Yerli ve milli üretimde hem şehrimizin hem de ülkemizin en önemli kuruluşlarından biri olan Aspilsan Türkiye’de bir ilke daha imza atarak dışa bağımlılığımızı daha da azaltacak olan şarj edilebilir lityum pil üretim tesisini Mimarsinan OSB’de kuruyor. Büyük bir gurur ve mutlulukla Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar’ın da katılımlarıyla Aspilsan Enerji A. Ş. Pil Üretim Tesisi’nin temel atma törenini gerçekleştirdik. Bu önemli tesisin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen herkese ve şirketin kurulmasında emeği geçen kıymetli Kayseri halkına teşekkür ediyor, savunma sanayimiz için çalışan ve üreten tüm Aspilsan ailesini tebrik ediyorum”
  Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin savunma sanayinin güçlü bir şehri olduğunu, bugün temeli atılan tesisin de bu gücü artırdığına işaret ederek, önümüzdeki dönemde savunma sanayiye yönelik yatırımların artacağına inandığını belirtti.
  Haber Merkezi


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.