Genel kurullar ertelendi!

Genel kurullar ertelendi!
02 Ekim 2020 Cuma 16:51

  BARO SEÇİMLERİ 10-11 EKİM’DE YAPILACAKTI


  *** Kayseri'de siyasi partiler hariç bütün genel kurullar korona virüs tedbirleri kapsamında ertelendi. 10- 11 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan Baro seçimleri de genelgeden nasibini aldı. Baro seçimlerinde mevcut başkan Cavit Dursun ve Ali Köse baro başkanlığı için yarışacaktı. Seçimlerin muhtemelen yasağın kalkacağı 1 Aralık’tan sonra yapılması planlanıyor.
 

ETKİNLİKLER DE 1 ARALIK’A KADAR İPTAL 


  *** Vali Şehmus Günaydın başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlarını açıkladı. İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelge ile alınan kararlar çerçevesinde, Siyasi Parti Genel Kurulları hariç Sivil Toplum Kuruluşları Genel Kurulları ile diğer bütün genel kurulların ertelemesine karar verilirken yapılacak olan etkinliklerinde iptal edildiği duyuruldu.

İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Şehmus Günaydın başkanlığında toplandı.  Toplantı sonrası alınan kararları açıklayan Vali Günaydın, Siyasi Parti Genel Kurulları hariç Sivil Toplum Kuruluşları Genel Kurulları ile diğer bütün genel kurulların ertelemesine karar verilirken yapılacak olan etkinlikler de iptal edildi.
Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23 üncü maddesine istinaden ilimizde alınacak tedbirleri görüşmek üzere ValiŞehmusGünaydın başkanlığında İl Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin iştiraki ile toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada: “Bilindiği üzere Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni acısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmektedir. Bu vesileyle, koronavirüs salgını nedeniyle İlimiz genelinde yapılacak Siyasi Partilerin Genel Kurulları hariç Sivil Toplum Kuruluşları Genel Kurulları ile diğer bütün genel kurulların ertelenmesine karar verilmiştir. Ayrıca Bakanlığımız bünyesinde oluşturulan COVID19 Bilimsel Danışma Kurulu, fiziksel mesafenin korunmasının zor olacağı sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, birlikler veya kooperatiflerin geniş katılımlı toplantılarının yapılmamasını ve ileri tarihe ertelenmesini önermiştir” denilmekte olduğundan;Bu çerçevede, Sağlık Bakanlığının mezkur yazısı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiye kararı doğrultusunda, mevsimsel etkilerde göz önünde bulundurularak, 02.10.2020 tarihinden itibaren 01.12.2020 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinliklerin ertelenmesine karar verilmiştir” denildi.  
Haber Merkezi


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.