Çanakkale Ruhu İle Atatürk Cumhuriyetine Sahip Çıkacağız

Büyük Türk Ulusu: 106 yıl önce Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğin de benzeri görülmemiş bir direnişle emperyalist güçlerin planlarını bozarak Çanakkale’yi geçilmez kılmakla kalmayıp yeni Türkiye’nin önsözünü yazmıştır.

Çanakkale Ruhu İle Atatürk Cumhuriyetine  Sahip Çıkacağız
17 Mart 2021 Çarşamba 14:07

Birinci Dünya Savaşı sırasında İngiltere ve Fransa müttefikleri Rusya’ya yardım sağlayabilmek için İstanbul boğazını geçerek Osmanlı Devletini savaş dışı bırakmak istiyorlardı.Bu amaçla Çanakkale cephesini  açtılar.400 gemilik bir donanma ile 18  Martta Çanakkale Boğazına girdiler.7-8 saatlik muharebe sonucunda 3 büyük gemisi ile 3 torpido bot batırıldı ve  3 gemileri ağır yara aldılar.Gemilerle boğazı geçemeyeceğini anlayan düşmanlar sömürgelerinden getirdikleri askerlerle çıkarma yapmaya başladılar.Ancak karşılarında Mustafa Kemal bir deha vardı ve emrindeki askerler.Bir tümen komutanın üç yerle vazifeye nufuz etmesi bir muharebenin gidişini değil tarihin akışının değişmesine neden olmuştur.Bundan dolayı:Çanakkale savaşı kazanılmış bir savaşın çok ötesinde , bir devrimin ayak sesleri nin  duyuldugu bir ulusun küllerinden dogacagı günlerin habercisidir. Dönmeyi düşünmeden düşman üstüne yürüyenlerin , hiç durmamak üzere Tam Bağımsızlığa yol alışlarının destanıdır. Büyük devrimci Gazi Mustafa ATATÜRK ün dünya tarihine adını yazdıran bir destanın adıdır .

Çanakkale Zaferi; emperyalist güçlerin, ülkemizin bulunduğu coğrafya üzerindeki, paylaşım projelerini bozguna uğratan bir büyük destandır.Çanakkale Zaferi; millet olma yolundaki en büyük adımdır. Ulus Devlet anlayışının temelidir. Dünya tarihine, bir büyük Devrimci Lideri, Mustafa Kemal ATATÜRK’ü kazandıran şanlı direnişin adıdır.

Çanakkale Zaferi;“Çanakkale Ruhu”nun oluşumu ve yükselişidir.

“Çanakkale Ruhu”; Büyük Atatürk’ün Conkbayırı’nda cephanesi biten Mehmetçiklere; “süngü tak” emrini verdikten sonra; “ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.” sözleriyle vücut bulan antiemperyalist duruştur ulus-millet olma sürecinin başlangıcıdır. Yurttaş kavramını; hukukun üstünl üğünü ve demokratik hakları yaşamımıza taşıyan tarihi bir atılımın işaret fişeğidir.

 Emperyalizmi yenilgiye uğratan Büyük Türk Devrimi’nin ışığıdır, doğuşudur. Mustafa Kemal ATATÜRK’tür. Atatürkçü Düşünce Sistemi’dir. Türkiye’dir.

 Mustafa Kemal ATATÜRK gibi düşünmek, Atatürk gibi hareket etmek demektir. Bir milli bilinçtir. Ulusal bir kimliktir. Öz, yerli ve milli bir zihniyettir.

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetimi, Şubeleri ve Üyeleriyle, bir ve bütün olarak; “Çanakkale Ruhu”nun sahibidir. Atatürkçü Düşünce Derneği; toplumun her kesimine bu bilinci aktaracak ve toplumsal uyanışın önünü açacaktır.

Tek Liderimiz, Tek Rehberimiz ve Tek Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü tükenmeyecek bir bağlılıkla, saygı ve özlemle bir kez daha anıyoruz. Bu vatan uğruna, 105 yıl önce Çanakkale’de, bugün de terörle mücadele de şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Türk Devrimini yaşatmak ve anlatmak için mücadele veren aydınlarımızı; Prof. Dr. Muammer AKSOY, Doç. Dr. Bahriye ÜÇOK, Uğur MUMCU, Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI ve Prof. Dr. Türkan SAYLAN başta olmak üzere her birine ayrı ayrı minnettarlığımızı, şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.

 Bu gün ; 106 yıl önce bu destanı yazanların mirasçıları ile , emperyalist güçlerin yeni nesil temsilcileri yine karşı karşıyadır. O gün bozguna uğrayan planlarını bu gün yeniden hayata geçirmek için  her türlü yolu denemektedirler.

Türkiye Cumhuriyeti karşısında yarım yüzyıldır ilmek ilmek ördükleri karşı devrim süreci , baş döndüren bir hıza ulaşmıştır. Cumhuriyet kazanımları , Cumhuriyet kültürü  büyük bir erozyana ugramıştır. İşbirlikçi iktidarlar. Dün çanakkaleden geçemeyenlere ülkemizi parsel parsel sattıkları gibi, bugün  İstanbul ve Trakya  üzerinde yeni projelerle  yeni hayaller peşindeler

Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde; “Çanakkale Ruhu”nun yaratıcısı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e; Devrim ve Demokrasi şehitlerimize ve Atatürkçü aydınlarımıza dil uzatan, kin kusan karanlık zihniyetlerle mücadelemiz sürecektir.

Tek adam yönetimi, Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti için en büyük tehdittir.

Atatürkçü Düşünce Derneği, siyasi erki elinde tutanların gaflet, dalalet ve hatta ihanet içinde olmalarının karşısında vermekte olduğu onurlu savaşımdan dönmeyi bir an bile düşünmemiştir, düşünmeyecektir.

Ülkesine, ulusuna bağlılığını çocuk yaştan her sabah and içerek ifade edenlerin, ülkesine, ulusuna ihanet edenlerin karşısında onurlu direnişleri hiç durmaksızın sürecektir.

O and, Atatürk Cumhuriyeti’ni yeniden inşa edecek gücün kaynağıdır.  İktidarın “Andımız” a düşmanlığı bundandır. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihini canlarıyla, kanlarıyla yazanların torunlarının, o tarihin siyasi çıkarlar uğruna yok edilmesine sessiz kalacağını sananlar çok yanılıyorlar.

“Çanakkale Ruhu” ile Atatürk Cumhuriyetini yeniden inşa edeceğiz. Kararlıyız, inançlıyız.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.