Talas'ta Yatırımlara 14 Milyon Liralık Yeni Kaynak

Mülkiyeti Talas Belediyesi’ne ait 3 parça taşınmaz, düzenlenen açık artırma ihale ile satıldı. Talas Belediyesi’nin hizmet ve yatırımlarda kaynak olarak kullanacağı arsa satışından 14 milyon 120 bin lira gelir elde edildi.

Talas'ta Yatırımlara 14 Milyon Liralık Yeni Kaynak
17 Mart 2021 Çarşamba 15:35

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ihale öncesi yaptığı kısa değerlendirmede katılımcılara teşekkür ederek, “Belediyeler, gayrimenkulleri paraya dönüştürüp hizmet ve yatırım için kullanılırlar. Satışa çıkardığımız bu taşınmazlar da ilçemizde yatırıma dönüşecek. Alanlara şimdiden hayırlı olsun. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

KIYASIYA ÇEKİŞME YAŞANDI

Daha sonra taşınmazların satışına geçildi. Kıyasıya pazarlığın yaşandığı ilk ihalede Mevlana Mahallesi Mehmet Timuçin Caddesi Erkan Ap. karşısındaki 1.572 m² büyüklüğündeki konut parseli satışa sunuldu. 5 milyon 500 bin lira muhammen bedelli ihaleyi, 6 milyon liralık teklifi ile Mehmet ve Hakan Ülker ortaklığı kazandı.

Yapılan bir diğer ihalede ise Mevlana Mahallesi Karasu Caddesi ile Heves Caddesi’nin kesiştiği bölgedeki 1.673 m² büyüklüğündeki ticaret parselinin satışı gerçekleşti. 3 milyon 400 bin lira muhammen bedelli ihaleyi 5 milyon 700 bin liralık teklifi ile Mustafa Sert elde etti.

Günün satışı gerçekleştirilen son gayrimenkulü ise Mevlana Mahallesi Hulusi Akar Bulvarı KASKİ su deposu güneyi 1855 ada 4 parseldeki özel anaokulu parseli oldu. 1 milyon 100 bin lira muhammen bedelli ihalede Mehmet Fatih Sert, 2 milyon 420 bin liralık teklifi ile 1.889 m².lik arsanın sahibi oldu.

VİLLA PARSELLERİ VE DAİRELER PAZARLIĞA BIRAKILDI

Öte yandan bugün satışa çıkartılan 6 villa parseli, 8 daire ve 1 konut parseli, yeterli katılımcı olmadığı için 15 gün süreyle pazarlığa bırakıldı. İstekliler, önümüzdeki hafta Çarşamba günü saat 14.00’te ihaleye katılarak pazarlığa bırakılan gayrimenkuller için teklif verebilecek.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.