23 Nisan bayram mesajı ve etkinlikleri

23 Nisan bayram mesajı ve etkinlikleri
22 Nisan 2020 Çarşamba 15:22

AK PARTİ Milletvekili TANER YILDIZ'IN BAYRAM MESAJI

“TBMM 100 YAŞINDA.  23 Nisan 1920’de, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” iradesiyle kurulan Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya ilan etmenin yanında ilk defa çocuklara armağan edilen bir bayram olmasıyla da haklı bir onur ve coşkuyu yaşıyoruz bugün.

Bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi, onlara olan güveni gösterir. Ülkemizi’nin geleceğinin gençlerin üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, aydınlık hedefleri, vizyon sahibi, ilkeli ve idealist duruşları ile ülkemizin yarınlarda da büyük hedeflerine ulaşacağına inancımız tamdır.

Biz çocuklarımıza güveniyoruz; bizim gençlerimizden beklentilerimiz çok büyük. İnanıyorum ki onlar da, kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır.

Bu duygularla, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bu vesile ile 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI”nı en kalbi duygularımla kutluyor Ülkemizin ve Dünyanın bütün çocuklarına huzur sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Başkan Per: 23 Nisan Ulusal Kurtuluşumuzun Mihenk Taşlarından Biridir

Kayseri Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Per, her milletin tarihinde bazı dönüm noktaları olduğunu ifade ederek, “ Bizim Devletimizin de dönüm noktalarından birisi 23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıdır” dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Per, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunun unutulmaması gerektiğini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bayramın 100. Yılınde herkesin evinde kutlama yapacağını ifade ederek, “ Ülkemiz ve dünya büyük bir sıkıntıdan geçmektedir. Millet olarak bu zor günlerimizde daha çok birlik ve beraberliğe, dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Bu vesile ile sağlık görevlilerimiz başta olmak üzere, salgın nedeniyle canla başla çalışan tüm çalışanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.

Evlerimizde kutlayacağımız 23 Nisan’ı 100. yıla yakışır, en güzel, en coşkulu şekilde kutlamalıyız. Evlerimizi bayraklarla donatmalı, İstiklal Marşı'mızı en gür bir şekilde söylemeliyiz. 23 Nisan bizim ulusal kurtuluşumuzun mihenk taşlarından birisidir. Son olarak Ülkemizin kurulmasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, emeği geçen kim varsa hepsini sonsuz şükran ve dualarımızla yadediyoruz” dedi.

MHP MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY'UN MESAJI

23 Nisan 1920 tarihi, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını, tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir.

100 yıl önce en zorlu günlerini kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde aşan milletimiz, bu gücünü günden güne daha da artırarak ülkemizi daha güzel bir geleceğe taşımaktadır.

Her yıl coşku ve heyecanla okullarımızda ve sınıflarımızda kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bu yıl evlerimizde kutlarken, bundan 100 yıl önce atılan bir adımla kurulan Meclisin taşıdığı umutlarla kutlamalı ve yaşamalıyız.  Ellerimizde yine bayraklar, dilimizde bayram şarkıları, şiirler ve kalbimizde vatan aşkıyla dolup taşmalıyız.

Millet iradesini üstün tutan, melun girişimlere geçit vermeyen milletimizin bu karakter özelliği, zor zamanlarda birliktelik ruhuyla ortaya koyduğu tavrıyla tarihsel bir önem taşımaktadır. Bağımsızlık aşkıyla mücadele ettiğimiz yıllardan bugüne taşıdığımız dayanışma bilinci, asil bir gücü bağrında büyütmektedir.

Bugünümüz, yarınımız, en güzel hayallerle büyüyecek çocuklarımız; Yüzyıllarca yaşayacak bir devletin en büyük teminatı, milletinden aldığı gücün göstergesi Meclisimizin açılışının bayram olarak bize armağan edilmesindeki sebebi iyi kavramalıyız. Buradan alacağınız ilham ve güçle daha güzel ve mutlu günlere kavuşacağız.

Bu duygularla 23 Nisan 1920’de milletinin geleceği için iradesini ortaya koyan Gazi Meclisimizin 100. kuruluş yıl dönümünü ve çocuklarımızın bayramını kutluyor; kuruluşundan bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Kurtuluş Savaşımıza ve güzel ülkemizin inşa edilmesine emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün şehit, gazi ve geçmiş büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. 

Sağlık ve mutlulukla ülkemizin bütün çocuklarına nice 100 yıllara ulaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramları diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene!

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: TBMM'NİN AÇILIŞININ 100.YILI KUTLU OLSUN, İLERDE DAHA COŞKULU KUTLAYACAĞIZ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve aynı zamamda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 100. yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. "Türk, tutsakllığı kabul etmeyen bir millettir" diyen Ataş, ayrıca gelinen süreçte demokratik parlamenter sistemin öneminin de daha çok anlaşıldığını belirtti. Ataş, "İYİ Parti mensupları olarak demokratik parlamenter sistemin yeniden güçlü bir şekilde inşası için çok daha fazla gayret göstereceğiz" dedi.

Açıklamasında, "İstiklâl savaşımızın ana kumanda merkezi olarak Türk ulusunun istikbalini savunan, Türk milletinin azim ve kararlılığını tüm dünyaya ilân eden, ulusal egemenliğimizin vazgeçilmez kaynağı; TBMM'nin açılışının 100. yıldönümüne kavuşmuş bulunmaktayız." diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş," Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgali sırasında direniş gösteren ve kurtuluş savaşını başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milletinin oluşturduğu irade ile kurulan bağımsızlığımızın teminatı, milli mücadelemizin karargahı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılında Yüce Türk Milleti’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum." diye konuştu.

Demokratik parlamenter sistem vurgusu da yapan Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı, "Türk, tutsaklık kabul etmeyen bir millettir. Yedi düvelle, işgalci devletlerle bütün imkansızlıklara rağmen savaşarak kurtuluşu ve istiklalini kazanan milletimizin bu kutlu zaferinin gururunu yaşıyoruz. Ne yazık ki bugün salgın nedeniyle dolu dolu kutlayamamanın burukluğu içersindeyiz lakin inanıyorum ki gelecek yıllarda tüm milletimizle, coşkuyla kutlayacağımız bayramlarda buluşacağız. Aynı ülkü ve heyecanla İnşallah yüz yıllarca daha bu çatı altında millet iradesinin tescil edildiğini göreceğiz. Ayrıca demokratik parlamenter sistemin önemini çok daha iyi anlamaktayız ve İYİ Parti mensupları olarak demokratik parlamenter sistemin yeniden güçlü bir şekilde inşası için çok daha fazla gayret göstereceğiz. TBMM'nin başarılarla dolu 100 yıllık tarihine ve mukaddes hatırasına sahip çıkmak da doğal olarak bunu gerektirmektedir. Nice yüzyıllara."

Vali Şehmus Günaydın’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

 Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. yıldönümünü kutlamanın büyük gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan tarihinin milletimizin geleceğinin inşasında önemli görevler üstlenecek çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi, onlara verdiği değerin ve önemin göstergesidir.

Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak yetişmeleri, çağımızın gereklerine uygun bir şekilde yarınlara hazırlanması noktasında bütün imkânlarımız seferber edilmektedir.

Biliyoruz ki, gururumuz, ümidimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımız ülkemizin ve milletimizin her alanda gelişmesi ve milli egemenlik anlayışının sonsuza kadar yaşatılması noktasında en büyük güç kaynağımızdır.

Milli egemenliğimize karşı tehdit oluşturan her türlü iç ve dış güç odaklarının ve terör örgütlerinin milli birlik ve beraberliğimize, bağımsızlığımıza, devletimizin temel dinamiklerine yönelik her türlü saldırısına, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla, devlet ve millet olarak karşı koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, vatanımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ülkemizin ve dünyanın bütün çocuklarına huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Başkan Büyükkılıç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı

“100. YIL COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yılı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir açıklama yaparak başta çocuklar olmak üzere Türk Milleti’nin bayramını kutladı. Başkan Büyükkılıç, Kayserilileri bayram akşamı ay yıldızlı bayraklarımızla balkon ve pencerelerine davet etti ve Ziya Gökalp Mahallesi’nde coşkulu bir kutlamanın gerçekleştirileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Covid-19 ile mücadele sürecinin 23 Nisan coşkusuna engel olmayacağını ifade ederek, “Meclisimizin kuruluşunun 100. yıldönümünü maalesef arzu ettiğimiz şekilde kutlayamıyoruz. Ancak bu bizim sevincimizi paylaşmaya engel değil. Birlik beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen Kayserimizin güzel insanları ve sevgili yavrularımız yine coşkuyla 100. yılımıza sahip çıkacaktır. Yavrularımızın 100. Yıl coşkusunu kutluyorum. Yavrularımıza bu bayramı hediye eden Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarına rahmet diliyorum” dedi.

Kayserilileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı balkon ve pencerelerinden kutlamaya davet eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Gönül isterdi ki meclisimizin kuruluşunun ve bayramımızın 100’üncü yılında çok daha büyük bir şenlikle bir arada olalım. Ancak, gün bir arada olmadan bir ve beraber olma günü. Gün, ortak değerlerimizi sosyal mesafelere uyarak gönüllerde coşkuyla yaşama günü. Tüm hemşehrilerimden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı balkonlarına ve iş yerlerine asacakları ay yıldızlı şanlı bayraklarımızla kutlamalarını rica ediyorum. Tüm çocuklarımızın, 23 Nisan akşamı evlerinin balkonlarında başta İstiklal Marşımız olmak üzere şiirler okuyarak bu coşkuya katılmalarını arzu ediyorum. İnşallah içinde bulunduğumuz süreç geride kalacak ve bugünleri hep birlikte telafi edeceğiz. Bayramlarımızda yine hep birlikte yine coşku içinde olacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.  

ZİYA GÖKALP MAHALLESİ’NDE COŞKULU KUTLAMA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 23 Nisan akşamı saat 21.00’de coşkulu bir kutlama gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın söyleneceği kutlamaya vatandaşlar balkon ve pencerelerinden katılacak. Büyükşehir Belediyesi, kutlamanın yapılacağı bölgedeki vatandaşlarımıza ay yıldızlı bayrağımızı dağıttı. Kutlamalar sırasında havai fişeklerle görsel şölen de sunulacak. 

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılını ve tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Rektör Çalış, mesajında şunları kaydetti:

“23 Nisan 1920, Türk Milletinin iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve milletimizin egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözü ile ülkenin geleceği için karar verme yetkisinin tamamen halka bırakılarak, halkın yetkisinin önemine dikkat çekmiştir. Kurtuluş mücadelesinin önemli safhası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması şüphesiz ki, Cumhuriyet için atılmış en önemli adımlardan birisi olmuştur. Tarihi boyunca demokrasinin kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi 100’üncu yılında olduğu gibi her dönemde de varlığını sürdürecektir. 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanılan bugün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesinin de önemine vurgu yapmaktadır. Bu kapsamda, o günden bu yana her yıl coşku ile kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dünya Çocuklarına Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli ve en büyük hediyesidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda, bağımsızlık ve özgürlüğe bağlı bireyler olarak yetiştirmemiz gerektiğini unutmamamız gerekmektedir. Gerekli bilgi ve birikimler ile donatılan çocuklarımızın ülkemizin huzuru, refahı ve gelişmesi için yılmadan çalışarak gayret göstereceklerine de inancımız tamdır. Bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın bayramını gönülden tebrik ediyorum.”

Kayseri Üniversitesi Rektöründen, TBMM’nin 100. Kuruluş Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında, 23 Nisan 1920’nin, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve bağımsızlığımızın tüm dünyaya gösterildiği tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Türk Milletinin 23 Nisan 1920’de ortaya koyduğu milli iradeyle bağımsızlık için kenetlendiğine ve ülkeyi düşmandan temizlediğine dikkat çeken Rektör Karamustafa, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Coşkuluyuz, gururluyuz ve sevinçliyiz; çünkü, milli irademizin ve egemenliğimizin en büyük sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. yıldönümünü kutlamaktayız. Bağımsız ve egemen hayat Türk Milletinin karakterinde var olan ve asla vazgeçilmez temel ilkedir. Tarih boyunca hiçbir devletin boyunduruğuna girmemiş büyük bir millet olan Türk Milleti, en sıkıntılı durumlara düştüğü dönemlerde dahi küllerinden yeniden hayat bularak canıyla ve kanıyla bağımsızlığını muhafaza etmiştir. Osmanlı Devleti’nin zayıflamasını fırsat bilen dış mihrakların Türk’ün bulunduğu coğrafyaya el koyma arzusuna karşı Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde topyekûn kurtuluş mücadelesine girişmiş ve bu milli mücadeleden yüzünün akıyla çıkmıştır. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin temsil yeri olmakla beraber, milli mücadelemizin karar alma ve yürütme merkezi de olmuştur. O yüzden gerek TBMM’ni kuran gerekse kurtuluş mücadelesini yürüten Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunarken, onları rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Yayımladığı mesajında geçmişte egemenliğimize kast eden düşmanların günümüzde de aynı oyunlarına devam ettiklerini kaydeden Rektör Karamustafa, mesajını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan aklını dış güçlerin kontrolüne bırakmış bir güruhun milletin iradesine pranga vurmak amacıyla bombaladığı Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin dik ve omurgalı duruşu ile ‘Gazi Meclis’ unvanını alarak bağımsızlığın ve egemenliğin Türk Milletinde olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

Senaryo aynı, roller değişik olsa da bizi bölmeye çalışan düşmanlarımız, Türk’ün milli mücadele ruhunu dün olduğu gibi, bugün ve yarın da karşılarında göreceklerdir; çünkü bu millet bağımsızlıktan yoksun yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Milli egemenlik, milletimizin namusudur, onurudur ve şerefidir. Bizler, bu “Necip Millet’in” birer fertleri olarak, bağımsızlığımıza ve egemenliğimize her zamankinden daha çok sahip çıkacak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek ebedi düşmanlarımıza hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 100. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutlar, herkese saygı ve sevgilerimi sunarım.”

AKP  il başkanı Şaban Çopuroğlu Yüzüncü yılının gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümünde dünyada ilk defa çocuklar için düzenlene bir bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın gururunu, coşkusunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla mesaj yayınladı. Başkan Çopuroğlu, mesajında bu yıl dünya genelinde baş gösteren koranavirüs salgını nedeniyle birçok etkinliğin iptal edildiğini ve aktivitelerin salgından dolayı yapılamadığını belirtti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Türk Milletinde her zaman ayrı bir yeri ve anlamı olduğunu belirten Çopuroğlu, her ne kadar salgın nedeniyle evlerden çıkılamasa bile bugüne özel evden ve balkondan kutlamalar olacağını ifade etti. Temennisinin koranavirüs salgınının biran önce sona ererek hayatın normale dönmesi olduğunu aktaran Başkan Çopuroğlu, açıklamasında; “ Milletimiz 23 Nisan 1920 de kendi kaderini belirlemek için Türkiye Büyük Millet Meclisini kurmuştur. Böylece Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü ile egemenlik haklarına kavuşmuştur.  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını her ne kadar bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgınına rağmen etkinlikler ve törenler yapılamasa da gururla, coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz. Milli iradenin dışında hiç bir gücün tanınmadığının ilan edildiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramın, yine en önemli özelliği yarınlarımızın güvencesi, ülkemizin değerli varlıkları olan çocuklarımıza da Büyük Önder Atatürk'ün dünyada tek olan armağanıdır. Biz biliyoruz ki; çocuklarımız bizim geleceğimizdir. AK Parti 18 yıldan beri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yaptığımız çalışmalarla gelecek nesillere daha demokratik, daha çağdaş, yaşanabilir, refah seviyesi en üst seviyede, dünyaya yön veren bir Türkiye bırakmak için hiç yılmadan, yorulmadan çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz. Hedefimiz, geleceğimiz olan çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak olduğunun bilinmesini istiyoruz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi, gazilerimizi, saygı ve rahmetle anıyor. Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ını kutluyorum. Dedi.

CHP İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER'İN MESAJI

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurtuluş mücadelesi veren Türk Milleti’nin kurtuluşun saray ve saltanatta olamayacağını inancıyla, egemenliği kendi eline aldığı gündür 23 Nisan 1920… Çünkü hiçbir millet hakkını, hukukunu, iradesini tek bir adama bırakarak huzur ve refaha ulaşamaz. Ve bir milletin kaderini tek adam belirleyemez, belirlememelidir. Yüz yıl önce bu inançla çıktığımız yolda kimi zaman yol kazaları yaşansa da aziz milletimiz iradesini, egemenliğini asla tek adama terk etmeyecektir.

Bundan tam 100 yıl önce padişahın kölesi olmak yerine canından çok sevdiği yurdunun özgür bir yurttaşı olmayı tercih eden aziz milletimiz, bunda sonra da “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” demeye en yüksek sesle devam edecektir.

Değerli Kayserililer,Millet egemenliğinin yüzüncü yılında, dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Covid 19 salgını nedeniyle, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı, düşleri kurduğumuz görkemli kutlamaları belki sokaklarda yapamayacağız ama bu hiçbir şekilde coşkumuzu azaltmayacaktır. Kayseri Valiliğinin salgınla mücadele kapsamında Atatürk anıtına çelenk sunulmasını engelleyen kararına, topluma doğru örnek vermek adına uysak da, yaşadığımız her alanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşku ile kutluyoruz. Evlerimizi bir tören alanı gibi süsleyip, bayraklarla donatıp, coşkulu marşlarımızı balkonlarımızdan haykıracağız. Ve bu zor günleri el birliği ile güç birliği aşıp, güzel mutlu günlere ulaşacağız. Güzel çocuklarımıza mutlu bir gelecek için, adil bir dünya için, barışın hüküm sürdüğü yarınlar sunmak için daha çok çalışacağız, daha çok mücadele edeceğiz. Milli Egemenliğimizin 100’üncü yılını, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sağlıklı, mutlu günler diliyoruz.

ADD BAŞKANI KEMAL CEYLAN'IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN 2020 Türkiye Büyük Millet Meclisi, yüz yıl önce, 23 Nisan 1920 günü açılmıştı. Her yıldönümünde bu günü hem ‘ulusal egemenlik'hem de yetişen Cumhuriyet kuşaklarına armağan verilmiş ‘çocuk’ bayramı olarak kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinin oluşumunu Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk’ta anlatır: “ Büyük Millet Meclisinin toplanmasını ve açılmasını sağlamak için çalıştığımız günlerde bizi en çok uğraştıran Düzce, Hendek, Gerede gibi Bolu bölgesindeki yerlerden başlayıp Nallıhan, Beypazarı üzerinden Ankara’ya yaklaşacak gibi görünen gerici ayaklanma dalgaları olmuştur. Ben, bir yandan bu dalgaların durdurulmasına çalışırken bir yandan da, Ankara’da toplanmakta olan ve genel durumu henüz gereği gibi bilmeyen milletvekillerini, korkulu olaylar karşısında bırakmamak ve bu gibi olayların ortaya çıkmasıyla Meclis’in toplanamaması gibi uğursuz bir durumu önlemek çarelerini düşünüyordum. Bunun için Meclis’in açılması işinde pek çok tez canlılık gösteriyordum. Sonunda, gelebilmiş milletvekilleriyle yetinerek Meclis’i, Nisanın yirmi üçüncü Cuma günü açmaya karar verdik.” ‘Temsilciler Kurulu’ adına Mustafa Kemal, bu kararı 21 Nisan 1920 günü Ordu Birliklerine, bütün illere, Bağımsız Sancaklara, Müdafaa-i Hukuk Merkez Kurullarına, Belediye Başkanlarına bildirdi. Bildirimde: “ Tanrının yardımıyla Nisanın yirmi üçüncü Cuma günü, Cuma namazından sonra Ankara’da Büyük Millet Meclisi açılacaktır… Yurdun bağımsızlığı, yüce Halifelik ve Padişahlığın kurtarılması gibi en önemli ve ölüm dirimle ilgili görevleri yapacak olan bu Büyük Millet Meclisinin açılış gününü Cumaya rastlatmakla o günün kutsallığından yararlanılacak ve bütün sayın milletvekilleriyle birlikte, kutlu Hacı Bayram Camisinde Cuma namazı kılınarak Kuranın ve namazın nurlarından ışık alınacak ve güç kazanılacaktır” denildi. Artık “… O günden sonra bütün sivil ve askeri makamların ve bütün ulusun buyruk alacağı en yüce makam”, adı geçen Meclis olacaktı. Mustafa Kemal, Meclis’in açıldığı ilk günlerde Meclis’e, içinde bulunulan durumu ve koşulları açıklayarak izlenmesini ve uygulanmasını doğru bulduğu düşüncelerini bildirdi. Bu düşüncelerin önde geleni, Türkiye’nin ve Türk Ulusunun izlemesi gereken siyasal ilke ile ilgiliydi. Mustafa Kemal diyordu ki: “Bizim aydınlık ve uygulanabilir gördüğümüz siyasal yöntem, ‘ulusal siyasa’dır. Dünyanın bugünkü genel koşulları ve yüzyılların kafalarda ve karakterlerde yerleştirdiği gerçekler karşısında hayalperest olmak kadar büyük yanılgı olamaz. Tarihin dediği budur; bilimin, aklın, mantığın dediği budur.” “Ulusumuzun güçlü, mutlu ve sağlam bir düzen içinde yaşayabilmesi için, devletin bütünüyle ulusal bir siyasa gütmesi ve bu siyasanın iç örgütlerimize tam uyumlu ve dayalı olması gereklidir. ‘Ulusal Siyasa’ demekle anlatmak istediğim şudur: Ulusal sınırlarımız içinde, her şeyden önce kendi gücümüze dayanarak varlığımızı koruyup ulusun ve yurdun gerçek mutluluğuna ve bayındırlığına çalışmak; gelişigüzel, ulaşılamayacak istekler peşinde ulusu uğraştırmamak ve zarara sokmamak; uygarlık dünyasının uygarca ve insanca davranışını ve karşılıklı dostluğunu beklemektir.” Bundan sonraki süreçte ‘ Mecliste beliren ulusal iradenin, yurt kaderine doğrudan doğruya el koymasını kabul etmek’ temel ilke alındı. Türkiye Büyük Millet Meclisinin üstünde bir güç yoktur’ denildi. ‘ Ulusal egemenlik temeline dayanan halk hükümeti: Cumhuriyet’ kuruldu. Meclis, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Mustafa Kemal’i seçti. O günden bu güne demokrasi yolundaki yolculuğumuz, çok partili hayatın karşı devrim iktidarlarıyla devam ediyor. Son on sekiz yıldır kesintisiz süren ‘Siyasal İslam’ görüşündeki iktidarın Cumhuriyet’le hesaplaşmasında ise büyük kırılmalar yaşandı. FETÖ’ nün 15 Temmuz 2016’da kalkıştığı ve Meclisin bombalandığı, kanlı darbe / işgal girişiminden sonra, yurt genelinde, OHAL ilan edildi. Olağanüstü Hal Ortamında, 16 Nisan 2017’de, ‘Anayasa Değişikliği’ için halk oylaması yapıldı. Bu halk oylamasıyla Parlamenter rejimden Başkanlık rejimine geçildi. Yeni rejimin adına ‘Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ denildi. ‘Kurtuluş’tan başlayarak egemenlik kayıtsız ve koşulsuz ‘Millet’ in iken, doksan sekiz yıl sonra, egemenlik kayıtsız ve koşulsuz tek adama, ‘Başkana verildi. Başkanlık rejimini getiren bu Anayasa değişikliği, tarihi öne çekilmiş 24 Haziran 2018 seçimleriyle yürürlüğe girdi. 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimin sonuçlarına bakıldığında uzun sürmüş bu geriye gidişten dönüşün başladığı görülmektedir. İnsanlık, ne yazık ki bu yıl ölümcül ‘Coronavirus salgınıyla karşılaştı. Büyük bir hızla dünyada yayılan salgın ülkemizi de etkiledi. Mart ayından başlayarak yurt genelinde salgınla mücadele edilmekte ve buna bağlı karantina günleri yaşanmaktadır. Ama 23 Nisan 2020 gecesi saat yirmi birde, evlerimizde ve balkonlarımızda, İstiklal Marşını hep beraber okuyacağız. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının yüzüncü yılı Türk Milleti’ne kutlu olsun. Ne mutlu Türküm Diyene.

TALAS'TA 23 NİSAN ÇOCUKLARINA SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Talas Vefa Sosyal Destek Merkezi tarafından ilçede 23 Nisan günü dünyaya gelen çocuklara sürpriz doğum günü hazırlandı.

İlçe merkezinde ve kırsal mahallelerdeki 15 çocuğun doğum günü sürprizi için pastalar hazırlandı, evlerine gidildi. Talas Vefa Sosyal Destek Merkezi görevlileriyle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gürbüz de aileleriyle birlikte evlerde kalan çocukların doğum günü kutlamasına katıldı.

Ekipler daha önceden belirlenen adreslere gelerek kapının önünde doğum günü pastalarının üstündeki mumları yakarak zillere bastı. Karşısında ellerinde pastayla görevlilerle karşılaşan çocuklar bir anda şaşkına döndü.

Görevlilerin ‘iyi ki doğdun’ şarkısı eşliğinde mumları üfleyen çocuklara ayrıca Talas Belediyesi’nin Türk ve dünya klasiklerinin yanı sıra çocuklara yönelik akıl ve zeka oyunları setleriyle boyama kitaplarının yer aldığı okuma kampanyasındaki kitaplar hediye edildi.

Çocuklar ile anne ve babaları sürpriz doğum günü için Talas Kaymakamı Zekeriya Güney ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti. Aileler kutlamanın sonunda “Bizler normal hayatımıza dönmek için çocuklarımızla birlikte kurallara uyarak evlerde kalıyoruz. Başkanımız ve kaymakamımız da bizlere bu tür etkinliklerle destek oluyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Lütfen herkes bu kurallara uysun ve biran önce normal hayatımıza dönelim.” diyerek “Evde kal Talas, evde kal Türkiye” mesajı yolladı.

TALASLILAR’IN BAYRAKLARI VE KİTAPLARI KAPILARINDA

Talas Belediyesi tarafından başlatılan kitap okuma kampanyası çerçevesinde 30 bin kitabın dağıtımı sürüyor. Evde kalma çağrısı yapılan vatandaşlara bugün ayrıca kitabın yanı sıra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türk Bayrağı da hediye edildi.

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında evlerinde kalmaları çağrısı yapılan vatandaşlara yönelik olarak Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından başlatılan kitap okuma kampanyası büyük ilgi gördü. Türk ve dünya klasiklerinin yanı sıra çocuklara yönelik akıl ve zeka oyunları setleriyle boyama kitaplarının yer aldığı kampanyaya katılanlara kitapları ulaştırılmaya devam ediyor.

Gerek sosyal medya üzerinden, gerekse iletişim numaralarından Nevin Akyurt Kültür Merkezi’ne ulaşan vatandaşların kitap tercihleri evlerindeki aile bireylerinin yaşlarına göre belirleniyor. Alınan siparişler kısa süre içerisinde adreslere teslim ediliyor.

Kitaplarını alan 7’den 70’e her yaştan vatandaşlar ise evde kalınan bu süreçte kendilerine anlamlı bir katkı sağlayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür etti.

Bugün ayrıca Talaslılara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle binlerce Türk Bayrağı dağıtımı yapıldı.

Kayseri Turizm İşletmeciler Derneği başkanı Ali Koray Özandaç'ın mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Dünya çocuklarına armağan edilen tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin de Türk Çocuklarının omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Bir milletin büyüklüğü coğrafi yüz ölçümü ile değil, yüreğinin asaleti, ülküsünün yüksekliği ile ölçülür. Bu gün halk iradesinin ülke yönetimine geçtiği, hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun belirlendiği günün yıl dönümüdür. 100. yılını kutladığımız bu günde milletçe duyduğumuz gurur ve mutluluk çok büyüktür. Sevgili çocuklar; biliniz ki bayrağını, vatanını, milletini, ailesini ve arkadaşlarını seven çocukları, mutlu bir gelecek, bilimde, teknolojide çağı yakalamış, hatta çağın üstüne çıkmış bir Türkiye beklemektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımı kutluyorum.

BAŞKAN AKSOY’DAN 23 NİSAN MESAJI

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Başkan Aksoy mesajında, 23 Nisan'ın dünyanın farklı coğrafyalarından Türkiye'ye gelen çocukların katılımıyla evrensel bir bayram haline geldiğini söyleyerek; “Bugün, geçmişte verilen mücadelenin sonucu olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerinden ödün vermeden her geçen gün gelişerek ekonomik, siyasi, askeri ve kültürel alanlarda bulunduğu bölgede ve dünya ülkeleri arasında önemli bir güç ve denge unsuru olduğunu görüyoruz. Bu büyük başarı, aziz Türk Milletimize ve ‘milli güçleri etken, milli iradeyi egemen kılan’ yüce Meclisimize aittir. Cumhuriyetimizin koruyucusu ve takipçisi olan, bugün olduğu gibi gelecekte de barış, huzur ve refahı sağlayacak, ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 100.yılında en içten duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TOK: “MİLLETİMİZİ AYDIN GELECEĞE ÇOCUKLARIMIZ TAŞIYACAK”

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, milli iradenin en büyük simgesi olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını kutladı. Başkan Tok: “100 yıl önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan'ı bayram olarak çocuklara armağan etti. Günümüzde dünya çocuklarının bayramı haline gelen 23 Nisan, milli iradenin simgesi ve Atatürk'ün çocuklara verdiği önemin göstergesidir” dedi.

Türk Milleti’nin var olma mücadelesinde ortaya koyduğu azim ve kararlılığın sonucu olan 23 Nisam 1920, Türk Milleti’nin bağımsızlığını, özgürlüğünü ilan ettiği bu tarihin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin sağlam atıldığının göstergesi olduğunu dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok: “Milletimiz, vesayeti ve her türlü dayatmayı reddettiğini 100 yıl önce göstermiş, kolayı, basiti ve bedelsiz mutluluğa ulaşmayı elinin tersiyle itmiştir. Kanını, canını, emeğini ve her türlü imkanını bağımsız yaşayabilmek amacıyla seferber etmiştir. Bunu yaparken de seçtiği temsilcileri eliyle, bütün kuvvetini demokrasi yuvası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde toplamış, fert ve zümre egemenliğini geri dönmemek üzere tarihin karanlıklarına göndermiştir. Türk Milleti, tam 100 yıl önce demokraside karar kılmış, iradesinin her şeyin önünde ve üstünde olduğunu haykırmış, bunun dışındaki her yol ve tercihe kapalı olduğunu ispatlamıştır. Geçmişin olağanüstü şartlarında bile, açık ve çalışır bir vaziyette bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ruhunu incitecek, yetkilerini gasp edecek ve varlığını ortadan kaldıracak tavır ve yönelişleri masum görmek hiçbir şart altında düşünülemeyecektir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıldönümünde ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacak çocuklarımızın manevi ve milli değerlerine bağlı, özgür düşünceye sahip gençler olarak yetişmesinin çok önemli olduğunu bu vesileyle ifade etmek isterim. Çünkü, milletimizi aydınlık yarınlara taşıyacak çocuklarımız göz bebeğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 23 Nisan 1920'de kurulan Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kahraman üyelerini, milli mücadelede emeği olan herkesi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın milletimize ve tüm çocuklarımıza kutlu olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan'ın Mesajı

 23 Nisan sömürge ülkeleri tarafından topu, tüfeği, erzağı özetle her şeyi elinden alınmış bir milletin vatanı, bayrağı ve imanı söz konusu olunca en güçlü ordulara karşı nasıl bir zafer kazanacağını tüm dünyaya haykıran, küllerinden yeniden doğuşunun adıdır.

Genç, yaşlı, kadın, erkek omuz omuza veren milletimiz, hürriyet ve bağımsızlığına kasteden düşmanlara karşı destansı bir mücadele vermiştir.

Destansı bir mücadele veren ve istilacılardan aman dilenmeden kıt imkânlarla şeref ve haysiyetini koruyan milletimiz, elde ettiği zaferle al bayrağımızı özgürce göndere çekmeyi başarmıştır.

23 Nisan'ın ülkemizin zorlu bir mücadele verdiği dönemde tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir.

Bu bayram sadece Türkiye'deki çocukların değil, dil, din, renk ayırt edilmeksizin dünyanın her yanındaki yavruların bayramıdır. Bugün dünyamızda yaşanan tüm olaylar en başta çocukları etkilemektedir.

Özellikle dünyanın çeşitli bölgelerinde mağdur ve esaret altında olan yavrularımızın daha iyi ve müreffeh bir yaşam sürmesi için çalışmak her birimizin görevidir.

Bizler de bu günde çocuklarımız için birlik olup, daha iyi bir dünya ve güçlü yarınlar için el ele vermeliyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Türk Milleti'nin tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayram, inşallah nice seneler daha dört bir yanda kutlanacaktır.

KTO BAŞKANI GÜLSOY'DAN 23 NİSAN VE 100. YIL KUTLAMA MESAJI

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Milli Egemenliğimizin 100'üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

23 Nisan 2020'nin Milli Egemenliğimizin 100'üncü Yılı olduğuna dikkat çeken Başkan Gülsoy, “23 Nisan 1920'de kurulan Meclis ile Yüce Türk Milleti, bu topraklarda esaretin asla kabul edilmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir” dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) milletin temsilcisi, bu topraklarda özgür ve bağımsız yaşama iradesinin de sembolü olduğunu vurgulayan Başkan Gülsoy, “23 Nisan 1920, milletimizin kendi tarihini kendisinin yazmaya başladığı gündür. Milletin canıyla, kanıyla elde ettiği egemenliğin simgesi olan Meclisimizin kuruluş günü, çocuklara ve yeni nesillere armağan edilmiştir. Bu armağan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ülkemize karşı bitmeyen sorumluluğunun da simgesidir. Kuruluşumuzun ve kurtuluşumuzun sevk ve idaresini yapan Meclisimiz, Aziz Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği fedakârlıkların unutulmaz bir timsali olurken, o günden bu yana daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışmaktadır” dedi.

Başkan Gülsoy mesajını şu sözlerle sürdürdü:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'nin aydınlık geleceği çocuklara emanetidir. Bu bayram, dünyada çocuklara armağan edilen barışın ve kardeşliğin simgesi olan ilk ve tek bayramdır. Bu yıl, ne yazık ki Milli Egemenliğimizin 100'üncü Yılı'nı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren Yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeni ile coşku ile kutlayamıyoruz. Sağlığımız ve gelecek güzel günler için evlerimizde kalmak zorundayız. Ben, bugünün evden çıkmadan da coşkusu ile kutlanacağına inanıyorum. 23 Nisan günü saat 21.00’de tüm üyelerimizi ve vatandaşlarımızı evlerinden ve balkonlarından coşkulu bir şekilde İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyorum. Bu önemli günde çocuklarımıza Büyük Önder Atatürk'ü, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizi, Milli Egemenliğimizi, bağımsızlık ve özgürlüğün önemini anlatalım. Bu kutsal emaneti gelecek nesillere en güzel şekilde taşıma idealiyle, durmaksızın çalışmak görevimizdir. Bu duygularla, 23 Nisan'ı çocuklarımıza armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Meclisimizde kuruluşundan itibaren hizmeti geçen tüm büyüklerimizi ve bu kuruluşun mimarı aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ve Milli Egemenliğimizin 100. yılını en içten duygularımla kutluyorum.”

BAŞKAN TOK'TAN 100 BİN VATANDAŞA SESLİ MASAJLA 23 NİSAN KUTLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 100 Bin vatandaşın cep telefonuna mesaj gönderdi.

MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı, aynı zamanda da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 100 Bin vatandaşın cep telefonuna sesli mesaj gönderdi. Korona virüsle mücadele kapsamında daha önce de evde bir video paylaşarak vatandaşlara evde kalmanın önemine değinmişti. MHP İl Başkanı Tok'un sesli mesajı vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Mesajda: "Kıymetli Hemşehrilerim: Ben Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın yarın 100. Yılı'nı kutlayacağız. Nice 100 yıllar, milletimizin ulusal egemenliğinin ve çocuk bayramının kutlanması dileğiyle. Hepinize saygılar sunarım" dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI TURAN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan, TBMM’nin açılışının 100.yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Turan mesajında şu ifadelere yer verdi, “23 Nisan 1920 tarihi; büyük Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı önemli dönüm noktalarından birisidir.

Türk Milleti’nin tüm imkanlarını seferber ederek işgallere karşı dünyaya varlığını kanıtladığı, Devletimizin ve cumhuriyetimizin teminatı olan TBMM’nin açıldığı 23 Nisan günü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına ‘Çocuk Bayramı’ olarak armağan edilmiştir.

Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi yarın da devam edebileceği düşüncesiyle; gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi tertiplere karşı tedbirli olabilmesi için bilinçli ve duyarlı olmaları gerekmektedir. Türk milletinin gücünü sorgulama, kudretini küçümseme aymazlığına kendini kaptıranlar için şanlı geçmişimizden ders ve sonuç çıkarılacak muazzam neticelerin, imrenilecek olayların çocuklarımıza çok iyi öğretilmesinin gerekliliği de ortadadır. Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür.

Asil Türk Bala’larının damarlarındaki asil kandan alacağı kudretle; Türkiye’yi bugünlere getiren kahraman ecdatlarının izinden gideceğine, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında azimle mücadele vereceğine inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışında emeği geçen kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, bırakmış oldukları eser karşısında saygıyla eğiliyorum. Bağımsızlığın ve milli egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

BAŞKAN DOĞAN’DAN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak; “23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal ve kurucu kahramanlar aziz milletimizin egemenliğine tam bir sadakat göstermişler ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmışlardır. Yalnızca milletten güç alan, milletin varlığından heyecan duyan ve milleti yaşatmak konusunda tavizsiz olan milliyetçi kahramanlar, adım adım teşkilatlanarak, hızla büyüyerek ve sabırla çalışarak 23 Nisan 1920’de bu muazzez millet eserini vücuda getirmişlerdir” ifadelerine yer verdi.
Milli mücadelenin eşsiz bir destan olduğuna vurgu yapan Başkan Doğan: “Milli mücadelenin her şeyden önce meşruiyete ve milletin iradesine dayandığı meclisin açılışıyla gösterilmiştir. Biliyoruz ki, ilk meclis, Türk Milleti’ne mensubiyetin, arkasından inanmanın ve nihayetinde de milleti kurtuluşa inandırmanın demokratik platformu, dualı mekanı ve eşsiz bir destanıdır. Büyük Millet Meclisi, her şeyin bittiğinin düşünüldüğü bir dönemde, asil milletimizin içinde saklı duran kudreti canlandıran ve vatan savunmasında ilham kaynağı yaparak seferber eden milliyetçi fikriyatın abide bir şaheseridir. İlk meclisteki katılımcılık, çoğulculuk ve demokratik ruh milleti özne yapan bir millilik pırıltısının iftihar belgesi ve başyapıtıdır. Bu milli katılımcılık ve milli temsil kaygısı daha sonraki yıllarda Cumhuriyetimizde şekil ve anlam bulacak, milli egemenlik, milli irade ve demokratik kültürümüzün temelini teşkil edecektir. Özel bir ihtimam ve liyakate sahip Büyük Millet Meclisimiz, vatan toprakları tamamıyla işgalden kurtuluncaya ve Türk Milleti bağımsızlığına kavuşuncaya kadar devam eden Milli Mücadele’nin beyni ve kalbidir, bu sebeple de Gazi’lik unvanını tam olarak hak etmiştir. Ne hazindir ki, meclisimizin kuruluşundan geçen 100 yıl sonra, milli birliğimiz kırılmaya, milli kimliğimiz tahrip edilmeye çalışılmaktadır. Özenle üzerinde titrememiz gereken bin yıllık derin kardeşlik hukuku etnik fırsatçıların elinde heba edilmek istenmektedir. Bu nedenle, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, devletimizin üniter yapısı, Türk Milleti’nin şeref, itibar ve birliği Gazi Meclis’in kırmızı çizgilerindendir ve ihlal edilemeyecektir. Bugün ihtiyaç duyulan milli şuur, milliyetçi perspektif Büyük Millet Meclisi’nin kutlu hatırlarında ve muhteşem eserlerinde hala kor gibi durmaktadır. Ayrıca; 23 Nisan Çocuk Bayramı olarakta kutlanmaktadır. Buradan tüm evlatlarımızın bayramını kutluyor, hepsine aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum. Unutulmasın ki, her çocuk bir gelecektir, her çocuk Türk Milleti’nin umududur. Bu düşüncelerle, 100 yıl önce gurur duyduğumuz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi tekrar minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

SP İL BAŞKANI  NURİ ÜRKÜNDAŞ: TÜRKİYE’NİN İLK RESMİ BAYRAMI…

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Nuri Ürkündaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ürkündaş mesajında şu ifadelere yer verdi: 23 Nisan 1920'de büyük fedakarlıklarla kurulan ve milli mücadelenin öncüsü olan TBMM’nin kuruluşunun 100. yıldönümü ile ülkemizin yarını, geleceği, umudu sevgili çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve çocuk   bayramını en samimi duygularımla kutluyorum. Milletimizin ilk resmi bayramı olması ve bu bayramın geleceğimizin teminatı olan gözbebeğimiz çocuklarımıza armağan edilmesi de bu bayrama ayrı bir özellik katmaktadır diyen Ürkündaş; Güçlü bir Türkiye’nin en önemli güvencesi güçlü bir Meclis’tir. Güçlü bir Meclis’in en önemli şartı ise, adil bir yönetimdir, Çocuklarımıza yaşanılabilir bir   Türkiye'yi miras bırakmak her Türk evladının görevidir ifadelerini kullanan il başkanı Ürkündaş mesajını şu ifadelerle sonlandırdı.   

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Meclisimizin açılışının sene-i devriyesinde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ismini sayamadığım nice vatan evladı kahramanlarımızı bize bıraktıkları bu miras sebebiyle minnet ve şükranla anıyorum Geleceğin umudu sevgili çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramlarını kutluyorum dedi.

BAŞKAN YALÇIN’DAN 23 NİSAN MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında egemenliğimizin sembolü TBMM'nin 100'üncü yılına, büyük bir coşku ve gururla erişildiğini belirten Başkan Yalçın, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 100'üncü yılını tebrik ediyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Onlar şimdilik evde kalarak gönderdiğimiz kitapları okusunlar, sonrasında farklı etkinliklerde bir araya gelerek bayramımızı en güzel şekilde kutlayacağız. Hepsinin gözünden ve gönlünden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN PALANCIOĞLU, 23 NİSAN İÇİN BAYRAK DAĞITTI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Hunat ve Kazancılar Çarşısı esnaf ve vatandaşlarına bayrak ve maske dağıtarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

“Çarşı bayraklarla donatılacak”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için renkli bir etkinlik düzenlediklerini hatırlatan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Milli bayramlar, milletçe birlik ve beraberliğimizi zirveye taşıdığımız özel günler. Egemenliğin kayıtsız şartsız milletimize verildiği bu anlamlı günün 100. yılında Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunu gurur ve coşkuyla kutlayacağız.Bizde bu kapsamda esnaf ve vatandaşlarımıza sosyal mesafeyi koruyarak bayrak dağıttık. Bu yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının 100. Yılı. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle bakalım ki yarınlarımız aydınlık olsun. Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum. 23 Nisan’dan dolayı klasik araçlarla mahallelerde tur atacağız. Bu sıkıntılı günlerde vatandaşlarımızın biraz olsun yüzü gülsün mutlu olsun istiyoruz. Değişik bir şey olacak. Güzel bir kutlama yapacağız. Ayrıca 23 Nisan günü saat 21.00’de balkonlardan bayraklarımızı dalgalandıracağız.” dedi.

Ramazan Ayı’nı da kutlayan Başkan Dr. Palancıoğlu, “Yaklaşan Ramazan Ayı’mızın da hayırlara vesile olmasını dilerim. Rabbim tutacağımız oruçları kabul eylesin. Bu sene biraz buruk bir Ramazan geçireceğiz; camilerimiz yerine evlerden dualar edeceğiz.  Sevginin, kardeşliğin, paylaşmanın ve barışın adı olan Ramazan Ayı’nda ülkemizde huzurun, kardeşliğin ve sağlığımızın daha da güçlenmesini dilerim. İnşallah yine her zamanki gibi el ele vererek bu virüsü de atlatacağız.” diye konuştu.

Başkan Büyüksimitci’den 23 Nisan Mesajı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile yazılı bir açıklama yaparak tüm çocukların bayramını kutladı.

 Başkan Büyüksimitci açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Bizlere düşen görev geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızı, milli ve manevi değerler aşılayarak, topluma faydalı bireyler olmasını sağlamaktır.

Ne yazık ki Cumhuriyetimizin 100. Yılında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebi ile 23 Nisan’ı bu sene buruk kutlayacağız. Bu coşkuyu bir nebzede olsa yaşayabilmek için bende tüm çocuklarımızla birlikte 23 Nisan günü saat 21.00’de tüm üyelerimizi ve vatandaşlarımızı balkonlarından coşkulu bir şekilde İstiklal Marşımızı okumaya, tüm balkonlarımız bayraklarla donatmaya davet ediyorum.

İnşallah bizlerde iş dünyası olarak bundan sonraki süreçte, demokrasinin ve cumhuriyetimizin verdiği güven ve güçle daha fazla yatırım ve daha fazla istihdam hedefiyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımıza daha güçlü bir ülke bırakmanın gayretinde olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum”

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 23 NİSAN’DA İSTİKLAL MARŞI ÇAĞRISI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Coronavirüs (Covid-19) nedeniyle meydanlarda kutlanamayacak olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için tüm Kayseri halkını aynı gün saat 21:00’de Türk bayrağı eşliğinde evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı’nı okumaya davet etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde bir mesaj yayımlayan Başkan Çolakbayrakdar, çocukların geleceğin teminatı olduklarını hatırlatarak, “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Yavrularımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Amacımız; yavrularımızın hedeflerine ulaşması ve daha donanımlı bir şekilde yetişebilmelerine katkı sağlamak içindir. Bu süreçte evden çıkmayarak büyük bir duyarlılık gösteren sevgili yavrularımız; inşallah gelecek güzel günlere hep birlikte, sağlıkla ulaşacağız. Bütün gayretimiz, Güçlü Türkiye’nin yarınları olan evlatlarımızın daha iyi bir şekilde yetişebilmesi içindir. İnşallah hizmetlerimizle yarınlarımız daha iyi olacak. Bu vesileyle tüm Kayseri’yi 23 Nisan saat 21:00’de Türk Bayrağı eşliğinde evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşı’nı okumaya davet ediyorum. Çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin 100. Yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan Milletin vicdanının ve iradesinin temsilcisi TBMM 100 yaşında

Bir asırlık tecrübeyle kökleşen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100. açılış yıl dönümünü, tüm dünyanın bir salgının kuşatması altında kaldığı önemli ve kritik bir süreçte kutluyoruz.

Bu kritik dönem bağımsızlığın, birliğin, beraberliğin, paylaşmanın ve dayanışmanın ne kadar önemli ve gerekli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

23 Nisan 1920, vatanın işgal, milletin yok edilmek istendiği zorlu bir dönemde, millî iradenin toparlanışına, destansı direnişine ve varoluşuna şahitlik ettiği bir tarihtir. Milletimiz, hiçbir surette iradesine zincir vurulamayacağını bütün dünyaya ilan etmiş, ‘Hâkimiyet milletindir’ düsturuyla Meclis’i kurtuluş savaşının karargâhı, istiklal ve istikbalimizin sembolü yapmıştır.

TBMM, milletin zamanları aşan birliği, bütünlüğü, değerlerinin yaşatılması, ihtiyaç ve beklentilerin karşılanması, varoluş mücadelemizin adresi olması bakımından vazgeçilmez önemdedir.

Kurumsal kimlik ve mahiyet kazanan tam bağımsızlık ve özgür irade ısrarımızın çocuklarımıza armağan edilmesi, milletçe varlık iddiamızın geleceğe kök salması idealini içermektedir. İstiklal ve özgürlük, çocuklarımız üzerinden gelecek nesillere ve çağlara miras olarak bırakacağımız en önemli değerlerden biridir. Tarihsel, kültürel benlik ve kimliğimizin belirgin niteliğini ifade eden bu değerlerin çocuklarımıza kazandırılmasında en büyük görev eğitim sistemine düşmektedir. Çocuklar ancak millî, manevi değerlere dönerek, tarihini anlayarak, köklerini bilerek geleceğe bakabilir. Çocuklarını ve gençlerini bu bilgi ve bilinçle donatmayı başaran milletler ancak geleceğe emin adımlarla yürüyebilir.

İçeriden veya dışarıdan millî iradeyi sınırlamayı veya ortadan kaldırmayı amaçlayan her vesayet girişimi, bugünümüze ve geleceğimize vurulmak istenen bir darbedir. Millet ruhunu ve dinamizmini etkili yaşatma çabası, millî iradesiyle bütünleşen demokratik atılım ve açılımı gerektirmektedir. O nedenle, gerçek karşılığını milletin sinesinde bulan millî irade, değişen şartlarda verilen değişik tepki biçimleriyle millete kurulan her kumpası, her ihaneti reddetmiştir. Öncekilerde olduğu gibi, son olarak 15 Temmuz’da millî iradesine vurulmak istenen darbelere millet gereken cevabı vererek tarihî yürüyüşüne devam etti, ediyor. 15 Temmuz’da Meclis’e saldırı olması, saldırının neye, hangi değerlerimize, ideallerimize olduğunu ve neyi savunduğumuzu izah etmesi bakımından önemlidir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, birliğimizi, bütünlüğümüzü koruyarak dünyaya el uzatmaya çalıştığımız bu zor günleri tarihe kaydederek, bu yılki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evlerimizde karşılayacağız; TBMM’nin çağrısıyla İstiklal Marşımızı bu kez evlerimizde aile fertleriyle okuyacağız ve bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızı balkonlarımızda dalgalandıracağız.

BÜNYAN'DA ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda korona virüs tedbirleri nedeniyle çocuklar evde kalıyor. Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun ise çocukların bayram sevincini yaşaması için onlara hediyeler göndererek minikleri sevindirdi.

23 Nisan öncesi evlere bayrak dağıtımı yapan Bünyan Belediyesi bugün ise çeşitli hediyeler ile çocukların bayramını kutladı.

Bünyan Belediyesi, 23 Nisan'da evde kalan çocukları sevindirmeyi unutmadı. Bünyan Belediye başkanı Özkan Altun, Korona virüs tedbirleri kapsamında uzun süredir evde kalan çocuklara, 23 Nisan sevincini yaşatmak için hediyeler gönderdi.

Aileler ve çocuklar kendilerini unutmayan Başkan Altun'a teşekkür ederek," 23 Nisan için çocuklara bir hediye göndermiş. Hiç beklemiyorduk, çok teşekkür ediyorum. Çocuklar hediyeyi görünce sevindiler, onlar için büyük bir sevinç oldu." dedi.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

Her yıl coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri, bu yıl dünya genelinde kovid-19 salgını nedeniyle yapılamadı. İlçemiz Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak, okul müdürleri ve bir grup öğretmenlerin katıldığı çelenk sunma töreninde sosyal mesafe kuralına da dikkat edildi. Çelenk sunma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

(Haber: Davut Güleç-Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.