Otomobiliyle çarptığı aracın sürücüsünü öldüren sanığa 15 yıl hapis

Otomobiliyle çarptığı aracın sürücüsünü öldüren sanığa 15 yıl hapis
21 Şubat 2021 Pazar 14:51

KAYSERİ’de trafikte otomobiliyle çarpıp, şarampole yuvarladığı otomobilin sürücüsü N.Y.’yi, (51) daha sonra tabanca ile ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan B.B. (34), yargılandığı davada 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri’de, 27 Haziran 2019’da meydana gelen olayda B.B., yönetimindeki otomobil ile trafikte seyir halindeyken, N.Y.’nin kullandığı otomobili takip etmeye başladı. B., otomobili ile Y.'nın otomobiline çarparken, iki araç şarampole yuvarlandı. B., daha sonra aracından inip, ters dönen otomobilin sürücüsü N.Y.’ye  tabanca ile 2 el ateş ederek, öldürdü. Olayın ardından B.B., gözaltına alınıp, tutuklandı. Hakkında, ‘kasten adam öldürme’ suçundan dava açıldı.

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına sanık B., cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Son sözü sorulan B.B., “ Olayı hep dostane ve iyi niyetle kapatma derdindeydim. Eşi de bu duruma şahittir. Olayın bu şekilde sonuçlanmasını istemezdim. Kesinlikle kötü bir niyet beslemedim. Olay bu şekilde sonuçlandığı için çok pişmanım. Adalete her zaman güvendim. Şikayetçi olduğumuz davanın sonuçlanmasını bekledim” diye konuştu.

Sanık avukatı Emre Ayan ise, ölen N.Y. hakkında müvekkili B.B.’nin daha önce tüm yasal yollara başvurduğunu, N.Y.’nin ise, müvekkiline sürekli psikolojik baskı içeren mesajlar attığını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, B.B.’yi, ‘kasten adam öldürme’ suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, cezayı önce ‘tahrik’ indirimi ile 18 yıla arından da ‘iyi hal’ indirimi yaparak 15 yıla düşürdü ve tutukluluk halinin devamına hükmetti.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.