ÖSYM eski Başkan yardımcısına 1 yıl hapis

ÖSYM eski Başkan yardımcısına 1 yıl hapis
05 Kasım 2020 Perşembe 17:24

ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) eski Başkan Yardımcısı Ö.P., Kayseri’de yargılandığı davada, 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Ö.P. hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'ÖSYM Başkanlığı'nın teşkilat ve görevleri hakkındaki kanuna muhalefet' suçlarından dava açıldı. Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Ö.P., Trabzon Adliyesi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Sanık Ö.P., 2013 yılında yapılan askeri lise sınavlarının soru kitapçıklarının imha süresi dolmadan imha edildiği iddialarına karşı savunma yaparak, suçlamaları reddetti. Masum olduğunu söyleyen P., beraatını istedi. Mahkeme heyeti, suçu, 'Görevi kötüye kullanmak' kapsamında değerlendirerek, Ö.P.’ye, 1 yıl 15 gün hapis cezası vererek, cezayı erteledi.

Sanık Ö.P., davanın ilk duruşmasında, 2013 yılında yapılan askeri lise sınavlarının soru kitapçıklarının imha süresi dolmadan imha edildiği iddialarına karşı savunma yaparak, "İmha işlerine bakan daire başkanlığı bana bağlı değildi. Kitapçıkların imha edildiğini sonradan öğrendim. Ö.K., kuruma geldiğinde, örgütte 'abi' olduğunu, çocuklara yardımcı olduğunu, ÖSYM'den kendilerine kitapçık geldiğini, bazı çocuklara dağıtıldığını, bazılarına dağıtılmadığını söyledi. Biz çok dikkatli dinledik. KPSS skandalı sonrası soruların sızdırılmasına dair çok ciddi önlemler aldık. Belge istedik vermedi. Arkadaş bize güvenmediğini söyledi. Savcılığa vermesini söyledik. Oraya da güvenmediğini, gazetelere vereceğini söyledi. Bana bağlı olan bir birim değildi. İmha komisyonunun yönetim kurulunda da yoktum. Yoksa engel olabilirdim" demişti.

İSTİHBARAT SERVİSİ


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.