Sokak hayvanları unutulmadı

Sokak hayvanları unutulmadı
09 Nisan 2020 Perşembe 23:32

MELİKGAZİ'DE, SALGINA RAĞMEN SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

 Yeni tip korona virüs salgını sonrası ilçede etkili bir mücadele başlatan Melikgazi Belediyesi, sokak hayvanlarını da unutmadı.  Başkan Palancıoğlu, bir sokak köpeğini elleriyle besleyerek, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının korona virüs salgını nedeniyle ihmal edilmemesi gerektiğini düşünen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Herkes korona virüse karşı önlemini alması gerekiyor. Bizde bu süreçte önlemlerimizi aldık. Bizler önlemler kapsamında evlerimizde kalıyoruz ancak sokakta yaşayan dostlarımız yiyecek bulmakta zorlanıyor. İlçede, sokak hayvanlarının beslenmesi için birçok besleme noktası bulunurken ekipler, sokak hayvanlarının aç kalmaması için yemleme çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Kedi ve köpek için 15 ton yem aldık.  Kuşlar içinde yemliklere su ve yem bırakıyoruz. Mesire alanlarındaki yemek artıkları ile beslenen kedi ve köpekler, korona virüs salgınından dolayı vatandaşların pikniğe gitmemesi nedeni ile aç ve susuz kaldı. Belediye olarak mesire alanlarında ve parklardaki sahipsiz kedi ve köpeklere bu kapsamda yiyecek ve su bırakıyor, sokak hayvanlarımızı unutmuyoruz.” dedi.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, sokak hayvanlarının ihtiyacını gidermenin herkesin insani görevi olduğunu insanlar gibi onlarında yaşama hakkı bulunduğunu sözlerine ekledi.

SOKAK HAYVANLARI DÜZENLİ OLARAK BESLENİYOR

Hacılar Belediyesi yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için düzenli olarak ilçenin belirli noktalarında besleme yapıyor.  

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptığı besleme çalışmasını Temizlik İşleri Müdürü Veteriner Hekim Ayhan Alan ile birlikte yerinde inceledi.

Ülkemizde de etkisini gösteren koronavirüse karşı alınan önlemler çerçevesinde vatandaşların sokağa çıkamaması ve lokanta benzeri yerlerin kapalı olmasından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına kedi besleme ve sığınma evi ve ilçenin muhtelif yerlerinde bulunan 6 adet besleme odağında düzenli olarak yaptıkları besleme çalışmasını artırdıklarını kaydeden Başkan Özdoğan, “İçinde bulunduğumuz koronavirüsle mücadele günlerinde tabi ki tüm canlıları düşünen bir belediye olarak sokak hayvanlarını da düşünmeye devam ediyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzce yaptığımız çalışmalarla ilçemizde bulunan barınma ve beslenme odaklarının yemlemesini sürekli yapıyoruz. Kedi beslenme ve sığınma evinde de günlük yemlemelerimiz devam ediyor. Lokantaların ve kafelerin kapalı olması nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının da sağlıklı bir şekilde yiyeceklerine ulaşması için vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Biz belediye olarak yemleme noktalarımızı yemlemelerimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda da hassasiyetlerini istirham ediyorum. Her türlü canlının yanında olacağız. Bu sıkıntılı günleri birlikte aşacağız.” Dedi.

Başkan Özdoğan sokak hayvanlarına daha hijyenik bir ortam sağlamak adına besleme odaklarında dezenfeksiyon işlemi yaptıklarını da sözlerine ekledi.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.