Müftülükten karantinadakilere, Kuran-ı Kerim, seccade ve Peygamberimizin hayatı

Müftülükten karantinadakilere, Kuran-ı Kerim, seccade ve Peygamberimizin hayatı
26 Nisan 2020 Pazar 16:27

Kayseri İl Müftülüğüne bağlı olarak görev yapan din görevlileri, Koronavirüsle mücadele için alınan tedbirler kapsamında evinden dışarı çıkamayan vatandaşlara yardımcı oluyor. Vaiz, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri vatandaşlara her türlü manevi destek ve rehberlik hizmeti vermenin yanı sıra; gerek TDV gönüllüsü olarak gerekse Vefa Sosyal Destek Grubu ile ortaklaşa çalışarak mesai mefhumu gözetmeden Kayseri’de ev ev gezen il ve ilçe müftülükleri personeli, Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sokağa çıkamayan yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olan vatandaşlara yardımcı oluyor. Başta gıda paketi dağıtımı olmak üzere vatandaşların market alışverişini yapmaktan banka işlemlerine, ilaç tedariklerinden faturalarını yatırmaya kadar her konuda yardımcı oluyor.
Kayseri İl Müftülüğü'nden bu konuda yapılan açıklamada 'Covid-19 sebebiyle yurt dışından ilimize gelerek KYK'nın Melikgazi ve Hunat Hatun Yurtlarında karantinaya alınan 500 vatandaşımıza manevi destek sağlamaktayız. Kendilerine başta Kur’ân-ı Kerim olmak üzere Seccade ile birlikte Hz. Muhammed’in Hayatı ve çeşitli kitaplar hediye edilmiştir. Ayrıca karantinadaki vatandaşlarımızdan gelen dini sorulara telefonla cevap verilerek rehberlik edilmektedir. Ramazan ayı boyunca da dini sorulara cevap verilmeye devam edilerek manevi rehberlik yapılacaktır.
Din görevlilerimiz 16 ilçemizde de mesai mefhumu gözetmeden aktif çalışarak vatandaşlarımıza her türlü desteği sağlamaktadır' denildi.(Haber: Davut Güleç)

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.