MELMEK, Yahyalı ve Hacılar'da maske üretimi

MELMEK, Yahyalı  ve Hacılar'da maske üretimi
10 Nisan 2020 Cuma 14:09

Dünyayı etkisi altına alan salgınla etkin mücadele eden Melikgazi Belediyesi, her alanda çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Melikgazi Belediyesi, korona virüsle mücadele kapsamında vatandaşlara ücretsiz dağıtmak üzere maske üretmeye başladı.

Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Tesislerindeki maske üretim atölyesini inceleyerek çalışanlara teşekkür eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Maske satılması yasaklanmasından dolayı belediye olarak elimizdeki stoklar bitmeden mümkün olduğunca fazla maske üretmek için Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Tesislerimizde maske üretmeye başladık. Gönüllü kurs öğretmenlerimiz ve çalışanlarımızdan oluşan bir grup yeni almış olduğumuz makinalar ile maske üretimine geçti. Dolayısıyla bu özverili çalışmalarından dolayı gönüllü öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Üretimi artırdıktan sonra vatandaşlarımıza dağıtım yapacağımız yerler var. Pazar yeri ve cenazeler, toplu kullanım alanları, esnafımız olsun birçok yerde maske dağıtımı yapacağız. Yeterli miktarda üretiyoruz. Hükümetimiz maske dağıtımı zaten yapıyor ama bizde devletimize destek vermek için maske üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

Günde binlerce maske üretmeyi planlayan Melikgazi Belediyesi ilçede maskesiz insan bırakmamayı hedefliyor.

HACILAR BELEDİYESİ MASKE ÜRETİMİNE BAŞLADI

Hacılar Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ilçede vatandaşlara dağıtılmak üzere maske üretiyor.

Maske üretiminin yapıldığı Hacılar Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulunan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan yaptığı açıklamada, ilçede yaşayan vatandaşların koronavirüse karşı korunması amacıyla harekete geçtiklerini bu kapsamda günlük 500 maske üretimi yaptıklarını söyledi.

Maskelerin ücretsiz dağıtılacağının altını çizen Başkan Özdoğan, "Koranavirüsle mücadele kapsamında bizde Hacılar Belediyesi olarak Kültür Merkezimizde maske üretimine başladık. Günlük üretim kapasitemizi şu an için 500 olarak düzenledik. Bunu artıracağız.  Bu ülke güzel ülke. Bu ilçe güzel ilçe. Güzel insanlardan oluşuyor. Bu sıkıntılı süreçleri bu şekilde el birliğiyle aşacağız. Yarın itibariyle de inşallah pazar yerimizde esnaflarımıza da maske dağıtımına başlayacağız. Halk eğitim merkezimizle birlikte ilçemizde maske üretimini istediğimiz seviyeye getireceğiz. Maskesiz toplu alanlarda bulunmayalım. Kurallara uyalım. Bu süreçte tedbiri elden bırakmayacağız. Sabırla, sükûnetle, şükürle bu sıkıntılı süreci aşacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Kültür Merkezimizde inşallah ilerleyen süreçte yine çocuklarımız derslerini yapacaklar. Hanımlarımız sporlarını yapacaklar. Faaliyetlerimiz devam edecek. O güzel günleri bugün yapacağımız dayanışmayla birliktelikle göreceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın." ifadelerini kullandı.

YAHYALI’DA MASKE ÜRETİMİNE BAŞLANDI

Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde, halka dağıtılmak üzere maske üretim çalışmalarına başlandı.

Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle başlatılan maske üretimi, ilçe Halk Eğitim Merkezi atölyesinde devam ediyor. Üretim çalışmalarına Kayseri Büyükşehir Belediyesi ’de kumaş temini sağlayarak destek oldu.

Yapılan üretim çalışmalarını Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Yahyalı AK Parti İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdür Ahmet Kafalı ile birlikte inceleyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, “ Sağlığımız her şeyden önemli. Bunun için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz. Halkımız bu konuda rahat olsun.” dedi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; “ Bugün, Yahyalı Halk Eğitim Müdürlüğümüzün atölyesini ziyaret ettik. Ülkeleri kaplayan virüse karşı koruma tedbirleri çerçevesinde maske üretimi için, tüm kurumlarımız, okullarımız, hatta askerimiz mesai harcıyor. İlçe Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Halk Eğitim Müdürümüze ve özellikle de kumaş temininde bize yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Memduh Büyükkılıç başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. “Tabii elden gelen aş olmaz, o da zamanında bulunmaz” der büyüklerimiz. Yahyalı'daki insanlarımıza yetecek kadar maske üretimi yapmamız lazım.  Kendi söküğümüzü, kendimiz dikmemiz lazım. Bu konuda, bize katkı sunan Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerlerimize de yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah, en kısa zamanda bu sıkıntıların ülkeler üzerinden gitmesini temenni ediyorum. Yahyalı'daki insanlarımız müsterih olsunlar. Gerek kaymakamlığımız gerekse belediyemiz, jandarmamız, emniyetiniz insanlarımızın sağlığı noktasında azami derecede gayret gösteriyorlar.  Korona virüssüz günler diliyorum. Evde kal, sağlıcakla kal  Yahyalı.” Diye konuştu.

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.