KAYSO, KTO, KTB  ‘covid 19’ denetimine katıldı

KAYSO, KTO, KTB  ‘covid 19’ denetimine katıldı
19 Ağustos 2020 Çarşamba 14:15

Kayseri Ticaret odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy yaşam merkezlerinde, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi OSB’de, Kayseri Ticaret borsası başkanı Recep Bağlamış’ta Karpuzatan bölgesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında denetim yaptı.

Vali Yardımcısı Mehmet  Sadık Tunç ile Yaşam Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Gülsoy, kontrollü sosyal hayat döneminde Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğini yerinde inceledi.

Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç “Yaptığımız denetimlerde çok şükür arzu ettiğimizin ötesinde kurallara uyma var. Buda bizi mutlu ve memnun ediyor. Hepimiz biliyoruz ki kurallara uymak öncelikli kendi sağlığımız, ailemizin, çevremizin, yakınlarımızın aslında tüm topluma karşı sorumluluğumuz. Yakın şehirlerimize zaman zaman ziyaretlerimiz oluyor. Kayseri’de bu anlamda kurallara uymanın çok daha üst düzeyde olmasını görmekten mutluluk duyuyoruz. İnşallah bunu artırarak devam ettirilmesini arzu ediyoruz” dedi.

Karpuzatan’da virüs denetimi

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış’ta Karpuzatan bölgesinde pandemi denetimleri gerçekleştirdi.Bağlamış “Hakikaten burada esnafımızın kurallara büyük oranda dikkat ettiklerini görüyoruz. Şu anda da bu hassasiyet içerisinde ticaretini de yapıyor, kurallara da uyuyorlar. Bu süreci en iyi şekilde nasıl yönetiriz kaygısını güdüyoruz. Bu denetimler hayatımızın her alanını kapsayacak durumlarda yapılıyor. Bizim amacımız esnafımıza ceza yazmak değil. Hepimiz sahadayız. Amacımız farkındalık oluşturmak” dedi.

“Şartlar Ne Olursa Olsun Üretimin Aksamaması Lazım”

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle birlikte tüm yurtta koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Başkan Yardımcıları Abdullah Oğuzbaş ve Ahmet Gümüşcü, Kayseri OSB’de firma ziyaretlerini sürdürdü.

Salgına karşı en üst düzeyde tedbir almanın sanayi ve üretim açısından önemli olduğunu açıklayan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde bir süredir çok ciddi bir salgınla karşı karşıya. Sanayimiz ve üretimimizin devamlılığı açısından bunu görmezden gelme şansımız yok. Her gün çevremizde birileri bu virüsten etkilenirken, sanayiciler olarak bizim daha dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

Salgının ülkemizde yayıldığı ilk andan itibaren, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında, Başkanımız Sayın Rifat Hisarcılıklıoğlu önderliğinde 365 Oda/Borsamızla bu işe sahip çıkarak, süreci en iyi şekilde yürütme çabasında olduk. Şartlar ne olursa olsun üretimin aksamaması adına gayret gösterdik. Bugünde hem pandemi kurallarını hatırlatmak, hem de sanayicimizin yanında olduğumu hissettirmek adına OSB’mizde bazı firmalarımız ziyaret ettik. Sanayicilerimizin kurallara uygun üretim yapması bizi mutlu etti. Bu süreci de inşallah hep birlikte atlatarak ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Bu süreçte pandemi kurallarına dikkat ederek, üretime devam eden tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.