Bünyan'da özel tıbbı atık kutuları ve ücretsiz maske

Bünyan'da özel tıbbı atık kutuları ve ücretsiz maske
17 Nisan 2020 Cuma 13:05

Bünyan Belediyesi, korona virüsü salgınıyla birlikte kullanımı artan eldiven ve maske gibi tıbbı atıkların halk sağlığına zarar vermeden toplanması için ilçe genelinde özel tıbbı atık kutuları yerleştirdi.

Bünyan Belediyesi, ilçe genelinde temizlik ve dezenfektasyon çalışmalarını aralıksız sürdürürken halk sağlığının korunmasına yönelik, önlemlerini artırarak devam ettiriyor.

Bünyan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekibince halkın virüsten etkilenmesini önleme faaliyetleri çerçevesinde “Tıbbi atık” olarak değerlendirilen ve salgın nedeniyle kullanımı artan maske ve eldivenlerin toplanması için özel atık kutuları halkın yoğun olduğu alanlara yerleştirildi.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun;"Tek kullanımlık maske ve eldivenlerin atılması ve toplanması için özel atık kutularını vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı alanlara yerleştirdik. Toplum sağlığımızı korumamız için lütfen kullandığınız maske ve eldivenlerinizi; Maske ve Eldiven Tıbbi Atık Kutularına atmanızı rica ediyorum. Bu konuda gösterecek olduğunuz duyarlılıktan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum." dedi.

BÜNYAN'DA ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIMI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Bünyan Belediyesi ilçede korona virüs salgınına karşı vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımına aralıksız devam ediyor.

Korona virüs (Covid-19) salgınının başladığı ilk günden itibaren Bünyan Belediyesi ekipleri tarafından ilçedeki Salı pazarı yerlerinde ve tüm mahalle pazarlarında vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı devam ederken, ilçeye bağlı 46 mahalle muhtarlığında maskeye ulaşamayan vatandaşlar için dağıtım yapıldı.

İlçenin her noktasında korona virüsle mücadele kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren Bünyan Belediyesi ekipleri ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarına da devam ediyor.

Yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirten ilçe sakinleri, halk sağlığının korunması amacıyla ilk günden itibaren korona virüs tedbirlerini titizlikle yürüten Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.