Başkan Büyükkılıç, Büyükelçileri ağırladı!

Başkan Büyükkılıç, Büyükelçileri ağırladı!
16 Şubat 2021 Salı 16:31

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Slovenya, Hırvatistan, Yeni Zelanda, Estonya ve İrlanda Büyükelçileri’ni konuk etti. Başkan Büyükkılıç Avrupa Birliği üyeliğine vurgu yaparken, Avrupalı büyükelçiler de bu süreçte Türkiye’nin yanlarında olduklarını ve desteklerini ifade ettiler.


  Başkan Büyükkılıç, 5 büyükelçiye, fuaye alanında, KAYMEK kursiyerleri ve eğitmenlerince hazırlanan 27 farklı branşta ve 70 eserden oluşan Karma Sanat Sergisi’ni gezdirip, eserler hakkında bilgi verdi. Eserleri ilgiyle inceleyen konuk büyükelçiler, el emeği göz nuru eserlere hayranlık ifade eden sözler kullanarak, memnuniyetlerini dile getirdiler.


  Konuk büyükelçileri makamında ağırlayan Başkan Başkan Büyükkılıç, yaptığı konuşmada, 6 bin yıllık geçmişinde değişik uygarlıklara ev sahipliği yapmış Kayseri’de bulunan Kültepe Kaniş Karum hakkında bilgiler verdi.  Büyükkılıç, Kayseri’nin bir buçuk milyona yaklaşan nüfus potansiyeliyle, çevresindeki iller ile birlikte bir çekim alanına dönüştüğünü belirterek, “Kültepe’de çıkan tabletlerle ticaretin, Kayseri’de doğan insanların, burada yaşayanların genlerine işlediğini rahatlıkla ifade edebiliriz” diye konuştu.


   Ziyarette yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği üyeliğine de vurgu yapan Büyükkılıç, “Her ne kadar Avrupa Birliği’ne girmiş olmasak da biz ekonomik olarak, ticari, sınai, bilimsel, sanat açısından uygarlıklar şehri Kayseri olarak kendimizi biz zaten Avrupa Birliği’nin içerisinde hissediyoruz. Umarım Avrupa Birliği’mizin kıymetli ülkeleri bizi iyi anlarlar, biz de kendimi daha iyi tanımlar ifade ederiz” şeklinde konuştu.
  İrlanda Büyükelçisi Sonya McGuinnes de, Başkan Büyükkılıç’ın giriş konuşmasından çok etkilendiğini belirterek, iki ülke arasında tarihi dostluklar ve bağlar olduğunu söyledi.
  Hırvatistan Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic da Avrupa Birliği’ne üye olma sürecinde Türkiye’nin yanında olduklarını vurguladı.


  Estonya Büyükelçisi Annely Kolk ise Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olma aşamasındaki her türlü desteği vermeye hazır olan ve veren ülke olduklarını ifade ederek, “Türkiye’de en kısa zamanda Avrupa Birliği üyesi olur, inşallah” derken, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Jane da ekonomik olarak her anlamda iş birliğine açık olduklarını belirtti.

 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.