KBB uzman doktoru Yunus Yıldızkan emekli oldu

KBB uzman doktoru Yunus Yıldızkan emekli oldu
17 Ağustos 2020 Pazartesi 22:06

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (KBB) uzman doktoru Yunus Yıldızkan, son olarak görev yaptığı Sağlık Bakanlığı bünyesinden emekli oldu.  'Değerli Dostlar; Bugün itibarıyla Sağlık Bakanlığı teşkilatlarında geçirdiğim 45 yıllık memuriyetimi sonlandırdım ve emekli oldum. Bu teşkilattaki hizmetimin bir kısmı, sağlık müdürlüğü, başhekimlik ve gurup başkanlığı gibi idari görevlerde geçti. Ayrıca meslektaşlarımın takdiri ile Kayseri Tabip Odası Başkanlığı görevinde de bulundum' diyen Yunus Yıldızkan emeklilikle ilgili şunları söyledi.

Şöyle bir hayatımın serencamını gözümden geçirdim de şu kısa ömrümüzde ne çok şey yaşamışız.

Babam rahmetli fakir bir çiftçiydi. Çocukluğumda kalın deriden elde dikilen çarık da giydim, Trabzon lastiği de. Üniversiteye başlayana kadar kışın giyebileceğim bir pardesüm bile yoktu. Kazaklarımız elde örülürdü. Zaten bir tane olurdu ve eskiyene kadar onu giyerdik.
Evini zar zor geçindiren babamın, o zamanlar ilçelerin çoğunda olmayan lise tahsilimi bile yaptıracak imkanı yoktu. Çok çalışmak zorundaydım. Çalıştım, kazandım ve orta ve üniversite tahsilimi devlet burslarıyla tamamlayabildim. Onun için, bu yolları gösteren öğretmenlerimi her zaman şükran ve minnet duygularımla anarım. Rahmetli babamın ‘’Oğlum sen yeter ki oku, gömleğimi satar seni yine okuturum.’’ demesi, benim için büyük bir motivasyon oluyordu. Onu rahmet ve şükranlarımla anıyorum.

Bir fakir Anadolu çocuğunun tahsilini sağlayan Devletime minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ne kadar borcumuzu ödedik desek de, tamamıyla ödemiş olmamız mümkün değildir. Onun için Türk’ün Yüce Devleti’nin her zaman emrindeyim.
Benim gözümde devletimiz her zaman kutsal olmuştur. Devletsizliğin ne demek olduğunu eski insanlardan çok dinledim, kitaplardan çok okudum. Üniversite yıllarında aldığımız bursun bir kısmıyla her ay kitap alırdık. O yılların ülkücü gençliği böyle yetişirdi. Türk Ocakları Genel merkezinde verilen konferansların ve seminerlerin sıkı takipçisiydik. Kendi fakültemin ülkü ocağı başkanlığını yaptığım sırada da arkadaşlarıma telkinim, hep okumak yönünde olurdu.

Meslek hayatım boyunca yüz binlerce hastanın derdini dinledim. Şifa veren Allah’ın beni vesile etmesiyle, onlara çare olmaya çalıştım.

İdareci olduğum yıllarda devletimin bana emanet ettiği trilyonları gözüm gibi koruduğuma, yakın çalışma arkadaşlarım şahittir. Adaletle, yerli yerince ve tasarrufa önem vererek harcamalar yaptım. Görevini titizlikle yerine getiren, devleti düşünen, koruyan, dürüst insanları, siyasi kimliğine bakmaksızın el üstünde tuttuğuma yine herkes şahittir.
İdari görevlerim sırasında gördüm ki liyakatli, çalışkan ve faziletli insanlarla çalışmakla düşünülen hedeflere, hem daha kısa zamanda ulaşmak, hem daha kaliteli işler çıkarmak hem de tasarruf etmek mümkün olmaktadır. O yıllarda bütçemizin %20-25 ini tasarruf ederek aynı işleri bitirmenin mümkün olduğunu tecrübeyle öğrendim.( Bugün devletteki savurganlığı gördükçe en çok üzülenlerden biri de benim.)

Hasılı, çok şey yaşadık, çok şey gördük, yorulduk diyemeyeceğim ama, bu corona virüs salgını ve halkımızın bir kısmındaki bu duyarsızlık,kuralsızlık ve aymazlık bizi çaresiz bıraktı. Ve emekli oldum.  Benimle çalışmış, olumlu veya olumsuz etkilenmiş her arkadaşımdan haklarını helal etmelerini diliyorum. Ben herkese hakkımı helal ediyorum."

Gazeteci Davut Güleç olarak yeni yaşamında zaman zaman gazeteci-doktor ve hasta ilişkisinde  yararını gördüğüm Op:dr. Yunus Yıldızkan'a sağlıklı, başarılı, huzurlu günler dilerim.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.