Kayseri Mutfağını Dünya Tanıyacak

Kayseri Mutfağını Dünya Tanıyacak
31 Ekim 2019 Perşembe 15:08

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’nin değerlerini dünyaya tanıtmak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekliyor. Kayseri mutfağının tanıtılması için düzenlenen Gastronomi Turizmi Çalıştayı 16-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’yi her yönüyle turizm kenti haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce yapılan Sağlık Turizmi Çalıştayı’nın ardından bu kez Gastronomi Turizmi Çalıştayı yapılacak.

Zengin Kayseri mutfağının dünyaya tanıtılması için gerçekleştirilecek olan çalıştaya dünyaca ünlü yerli ve yabancı şefler de katılacak. 16-17 Kasım tarihlerinde yapılacak olan Gastronomi Turizmi Çalıştayı’nda, sucuk ve pastırmayla yapılan yüzlerce lezzetin yanı sıra mantı, yağlama, pöç, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi lezzetler değerlendirilecek ve bu lezzetleri dünyanın tanıması için yapılması gerekenler ele alınacak.

(Haber: Samed Aydın SUN)


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.