Doğum Yapan ve Hayati Tehlikesi Bulunan Kadın Polis Helikopteri ile Hastaneye Ulaştırıldı

Doğum Yapan ve Hayati Tehlikesi Bulunan Kadın Polis Helikopteri ile Hastaneye Ulaştırıldı
08 Nisan 2020 Çarşamba 16:18

Van Bahçesaray’da doğum yapan ve hayati tehlikesi olan kadın, bebeği ile birlikte polis helikopteri ile şehir merkezindeki hastaneye götürüldü.

Dün akşam saatlerinde Van Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servisi‘ne Van’ın Bahçesaray İlçesinde riskli gebelik ve doğum başlangıcı olan ve hayati tehlikesi bulunan Perihan Kelek isimli kadının İl Merkezine helikopter ile sevk edilmesi talebi iletildi. 

Bunun üzerine Van İl Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğü’ne ait Sikorsky tipi helikopter, acil koduyla 112 personelini de alarak kalkış yaptı.

Hava aracı seyir halinde iken hamile kadının Bahçesaray’daki hastanede doğumu başladı. Bahçesaray Devlet Hastanesinde riskli gebelik doğumu gerçekleşen Perihan Kelek’in doğum sonrası sağlık durumunun iyi olmaması ve İl merkezine  sevkinin uygun olduğunun bildirilmesi üzerine, hasta ve yeni doğan bebeği, polis helikopterine alınarak akşam saatlerinde şehir merkezine götürüldü.  Anne ve yenidoğan bebeği burada 112 sağlık ekiplerine  teslim edildi.(Haber: Davut Güleç)

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.