Dernek başkanı 40 gün evde kaldı ama covid 19'dan tedavi altına alındıd

Dernek başkanı 40 gün evde kaldı ama covid 19'dan tedavi altına alındıd
25 Nisan 2020 Cumartesi 16:36

40 gündür evinden dışarı çıkmayan Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği Başkanı Demet Çileli Baz, koronavirüs teşhisiyle karantinaya alındı. ve testi pozitif çıktı.

Demet Çileli Baz “40 gündür evde olmama rağmen virüsün nasıl bulaştığını soranlar oldu. Ben ve yüzde 90 ağır otizmli oğlum 40 gün boyunca evdeydik. Evde kalınca izole olduğumuzu düşünüyorduk, bu virüs gelip bizi bulmaz diye düşünüyorduk ama öyle değilmiş. Bir an önce hastaneden çıkıp aileme ve oğluma kavuşmak istiyorum.  Evimize kargo, market siparişi geliyordu. Haftada 2-3 kez kasaptan sipariş veriyorduk, yani dışarıyla sürekli temas halindeydik. Doğal olarak siparişi alırken para verip alıyordum" dedi.

Bu arada Dernek üyesi Halit Mert'te  iki gün önce 'Hastane yatmakta olan Demet Çileli Baz'ın dün alınan numuneler sonucunda bugün çıkan ikinci sürüntü testi de " Negatif " çıkmıştır. Ancak tüm belirtilerin Covid-19 virüsünü işaret ettiğini söyleyen uzmanlar, en az 1 hafta daha hastanede kalmasının uygun olacağını söylediler. Şu anda yoğun göğüs ve sırt ağrısı var, öksürüğü ilk yatış yaptığı güne göre biraz daha iyi, 15 gün önce sigarayı bırakmış olmasının da faydası var, ilk yattığı gün kan takviyesi yapılmıştı. Şu anda kan değerleri 8'den 9'a yükseldi. Yine düşük ama hızla toparlayacaktır inşallah, dualarımız seninle Demet başkan...' diye yazdı. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.