Ürkündaş'tan Dünya Sağlık haftası mesajı

Ürkündaş'tan Dünya Sağlık haftası mesajı
11 Nisan 2020 Cumartesi 11:43

Saadet Partisi Kayseri il başkanı Nuri Ürkündaş, 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.                                                            

Nuri Ürkündaş, Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, toplumsal sağlığın değerini en iyi şekilde anlaşıldığı günlerden geçildiğini kaydetti. Dünya genelinde etkisini gösteren koronavirüs tehlikesi ile birlikte  hekimliğin  önemine dikkat çeken Başkan Ürkündaş, Kendi canlarını riske ederek toplum sağlığı için gece gündüz demeden mücadele eden sağlık çalışanlarına minnet borçluyuz. Sağlığımızı, hayatımızı emanet ettiğimiz, kutsal mesleklerini en iyi şekilde yerine getiren hekimlerimizin, tüm sağlık çalışanlarımızın fedakâr ve özverili gayretlerinden dolayı kendilerine teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım. İfadelerini kullanan Başkan

 Ürkündaş; “Sağlık kavramı, hayatımızda hiçbir kavramla değiştirilemez veya ölçülemez.Bireyler sağlıklı olduğunda toplumlar da sağlıklı olur dedi. Öte yandan tüm dünyada olağanüstü bir sürecin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. İnsan vücudunun sağlıklı işleyişi, binlerce denge ve savunma sistemi üzerine kuruludur. Koronavirüs, olayı kapitalist ülkelerin sağlık sistemlerinin zayıf olduğunu meydana çıkardı.Bu ülkelerin Kâra dayalı sistemleri iflas etti. Ülkemizde mutlaka insan sağlığına odaklı sisteme daha çok önem verilmeli Koruyucu hekimliğin geliştirilmesi için daha çok gayret edilmelidir. Koruyucu hekimlik,toplumun sağlık kalitesinin yükselmesi anlamına gelir. Bu da insanlık için en önemli gelişmişlik ölçülerinden birisidir” dedi.

Bu duygu ve düşüncelerle, sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde fedakârca görev yapan bütün sağlık çalışanlarımızın Dünya Sağlık Haftasını kutlar, Aileleriyle sağlıklı  mutlu Saadetli günler geçirmelerini dilerim dedi. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.