MÜSİAD, koronavirüsle mücadelede devletinin ve milletinin yanında

MÜSİAD, koronavirüsle mücadelede devletinin ve milletinin yanında
10 Nisan 2020 Cuma 15:25

Geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin yaşadığı sıkıntıların atlatılması adına seferber olan MÜSİAD, Koranavirüs (Covid-19) salgının yol açtığı hasarların onarılması adına yurt içi ve yurt dışındaki teşkilat ağıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 Yurt içinde 89, yurt dışında ise 95 ülkede 225 farklı irtibat noktasıyla Türkiye’nin küresel ölçekte en büyük ve en yaygın sermaye platformu olan MÜSİAD, tüm dünyada meydana gelen Koranavirüs (Covid-19) salgının ülkemizde yol açtığı maddi ve manevi hasarların onarılması adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Sürecin başlangıcında, Çin’deki şube ve temsilciliklerden alınan bilgiler ışığında, salgın Türkiye’de yaygınlaşmaya başlamadan önce küresel pandemi ihtimaline karşı tedbir ve çözüm arayışlarına giren MÜSİAD, salgının ülkemizde de görülmesiyle hızla aksiyon aldı. 

Kuruluşundan bugüne kadar her zorlu dönemeçte devletimizin ve halkımızın yanında ve destekçisi olmayı kendine şiar edinen MÜSİAD, bu süreçte de saha yaygınlığının ve geniş örgütsel yapısının sağladığı avantajı, ulusal mücadele eylem planımızın hizmetine sundu. 

Bu anlayışla Türkiye’deki salgın sürecinin henüz başında, alınan tedbirlerin tabanda uygulanabilirliğini kolaylaştırmak, başta üyelerimiz olmak üzere bu süreçte tabandan gelen talep, şikayet ve önerileri değerlendirerek acil eylem planları oluşturmak, halkımızı süreçler ve tedbirler anlamında bilgilendirmek, iktisadi, ticari ve sektörel hayatın sekteye uğramadan devam etmesi ve üretim dengemizde oluşacak muhtemel kayıpların önüne geçmek, anlık bilgileri ilgili makamlara iletmek, çözüm setleri oluşturmak, global iktisadi mimaride oluşan değişimleri stratejik eylem planları halinde sektörel ve bölgesel bazda analiz etmek ve bu bağlamda kısa-orta vadeli yol haritaları belirlemek amacıyla MÜSİAD Genel Merkezi bünyesinde COVID-19 Kriz Yönetim Merkezi hayata geçirildi. 

Pandeminin ekonomimiz üzerinde oluşturacağı artçı sarsıntıları bertaraf edebilmek amacıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uygulamaya koyulan “Ekomomik İstikrar Kalkanı” paketi kapsamında çalışmalarına hız kazandıran MÜSİAD, başta MÜSİAD üyeleri olmak üzere, iş dünyasına istihdamı koruma çağrısında bulundu. Böylece istihdamın korunması ve üretim dengesinin sağlanması adına önemli bir adım daha atılmış oldu. 

MÜSİAD, salgının dünyadaki ülkelerde de yaygınlaşmasının ardından buralarda eğitim gören öğrencilerimizin, tır şoförlerininin ve yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımızın da yardımına koştu. Kriz Merkezine gelen talepler doğrultusunda İrlanda, İngiltere, Cezayir ve Fransa’da çalışmalarını sürdüren MÜSİAD, Dış İşleri Bakanlığı ve THY ile iş birliği yaparak buradaki vatandaşlarımızın ülkemize getirilmesinde ve yurtlarda karantinaya alınmasında etkin rol oynadı.

Milli Dayanışma Kampanyasına Büyük Destek 

Bu çalışmalara ek olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na da destek veren MÜSİAD, yurt içi ve yurt dışındaki tüm teşkilat ağıyla kampanyaya yoğun bir katılım gösterdi. Bu doğrultuda üyelerden Ramazan ayında verecekleri zekat ve sadakaları Şaban ayında verilmesi yönünde çağrıda bulunan MÜSİAD, buna ek olarak, üyelerden geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen Karz-ı Hasen Sandığı uygulamasına bağışta bulunma çağrısında bulundu.

Ayrıca MÜSİAD Yerel Üst Kurulu öncülüğünde Genç MÜSİAD’ın da destekleriyle yurt içinde “Evde Kal” kampanyası kapsamında evlerinde ikamet eden ve dışarı çıkmaları yasak olan 65 yaş üstü vatandaşlarımız için erzak yardımı çalışmaları yapılmaktadır. 

Bu süreçte en büyük emeği veren ve kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarını da unutmayan MÜSİAD, maske, koruyucu elbise, dezenfenktan ürünleri ve birçok sağlık ürününü sağlık kuruluşları ve kamu kuruluşlarına dağıtarak vatandaşlarımızın istifadesine sundu, bu dağıtımlarına da devam etmektedir.  (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.