“MUHTARLAR PANDEMİ SÜRECİNDE YETKİLİ BİR MUHATAP BULAMIYOR.”

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinin mahalle muhtarlarına ziyaretleri sürüyor.

“MUHTARLAR PANDEMİ SÜRECİNDE YETKİLİ BİR MUHATAP BULAMIYOR.”
21 Eylül 2020 Pazartesi 16:46

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve İl Yönetim Kurulu Üyelerinin mahalle muhtarlarına ziyaretleri sürüyor.

Gün geçmiyor ki yakınımızdaki birinin COVİD-19 nedeniyle karantinaya alındığı bilgisini duymayalım diyen Ümit Özer “Bu süreçte destek olması gerekenler görevini yapmadığı için ev karantinasına alınan vatandaşlara ya yakınları ya komşuları destek olmaya çalışıyor. Muhtarlar bu süreçte mahallesindeki karantina altındaki ev sayısını yakından takip ederken, imkânı olmayan vatandaşın ihtiyaçlarını da yetkililere iletmekle uğraşıyor” diye belirtti.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve Yönetim Kurulu Üyeleri pandemi sürecinde muhtarları dinlemek, sorunlarına yardımcı olabilmek için muhtar ziyaretlerine başladı. Ahi Evran Mahallesi Muhtarı Nejla Göğçam’ı ziyaret eden İl Başkanı Ümit Özer Ahi Evran Mahallesinde yaşanan sıkıntıları mahalle muhtarından bizzat dinledi. Ahi Evran Mahallesi Muhtarı Nejla Göğçam, okulun mahalledeki çocuklar için kapasite olarak yetersiz olduğundan bahsederken, okul için hayırseverlerden destek istediğini ancak “Cami için olsa yardım ederdik” cevabını veren hayırseverler olduğunu belirtti. Camimizin de hoparlörü yok ama kimse karşılamıyor diyen Nejla Göğçam kentsel dönüşüm için boşaltılan gecekondulara da değindi. “Daha önce apartmanda oturanlar peynirini zeytinini alır, aşağıda gecekonduda oturan komşularına kahvaltıya giderdi. Onlarda tandır ekmeğini yapar, çayını demler birlik içinde sohbet eder, vakit geçirirlerdi. Kentsel dönüşüm sürecinde bu gecekonduların bir kısmı yıkıldı, yıkılması için boşaltılan evlerin bir kaçı yıkılmadı, kaldı. Şimdi o evlerde tinerciler kalıyor yada fuhuş için kullanılıyo. Bu durum mahalle halkını tedirgin ediyor” dedi. Otobüslerinin “ring” otobüslerine çevrilmesinin de pandemi sürecinde büyük sorun olduğunu belirten Nejla Göğçam “İnsanlar uzun süre otobüs bekliyor, otobüslerde “ring” olduğu için tramvaya aktarma yapması gerekiyor. Çevre mahallelerde aynı sorun olduğu için tramvaya binen 16 mahalle insanı var ve sosyal mesafe diye bir şey kalmıyor, ben bu sorunu ilettiğimde “otobüse binmek, yetişmek için gerekirse erken kalksınlar” cevabını aldım. Ulaşım AŞ.’den bir yetkili ulaşım hakkında sorunları ilettiğimde “İmkânınız var ulaşımdan bu kadar şikâyetçi iseniz taşının Nejla Hanım” dedi. Mahalleye yapılan merdiveni de gösteren Nejla Göğçam, merdivenden aşağıya inmenin yaşlılar için zor olduğunu, sonucu kırıklar olan düşme vakalarının da yaşandığını hala bir çözüm bulunmadığını belirtti. Mahallede bulunan Mazakaland Eğlence Merkezi’nin yapılırken elektrik kesintilerine neden olması, evlerin neredeyse %70’nin beyaz eşyasının bozulmasına sebep olurken, insanların beyaz eşyalarını yenilemek zorunda kaldığını belirten Nejla Göğçam, elektrik faturalarının da önceki dönemlere göre arttığına dikkat çekti.

İl Başkanı Ümit ÖZER’in Pandemi sürecinin mahalle için nasıl geçtiğini sorması üzerine Nejla Göğçam durumu bir örnekle açıkladı. Mahallede karantinaya alınan bir ev için yardım istediklerini belirten Nejla Göğçam aileye yardım yapılmadı gerekçe ise “ailenin gecekondusunun ve eski bir arabasının olması” dedi. Bu süreçte yardım yapılmayan bayan ile görüşme sağladığını belirten Nejla Göğçam “ evde küçük çocuk var ne istiyorsa alalım, çocuk yok denmesinden anlamaz çünkü” dedik ama bayan sadece karantina süresi boyunca yetecek kadar ekmek rica etti. Başka ihtiyacı için arama yapılmamasını çünkü bu yardımların benim tarafımızdan yapılacağını bildiğini, devlet yapsa kabul edeceğini ama benim kendi cebimden harcama yapmamı istemediğini belirtti diyen Nejla Hanım “Bir muhtar sizden durduk yere bir yardım talep etmez. Bu yardımı sizden istiyorsa ailenin durumunu biliyordur, gecekondusu var eski bir arabası var diye geri çevrilmemiz bizi üzdü” dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit ÖZER, “muhtarlarımız bu süreçte muhatap bulamıyor, sorunlarını iletmek için yetkililere gittiklerinde “pandemi” nedeniyle geri çevriliyorlar, bu süreçte onlara ses verilmeli. Mahallelerde yaşayan insanı kimse onlardan iyi tanıyamaz, muhtar yardım istiyorsa o kişi gerçekten maddi olarak zor durumdadır. Pandemi sürecinde bile görevini kendi aldığı önlemlerle yapmaya çalışan muhtarlarımızın işini kolaylaştırmak gerek, işi zora koşmak bu süreçte yıpranan insanlarla mahalle muhtarlarını karşı karşıya getireceği gibi muhtarlarımızı da yaptıkları işten soğutur, merkezi yönetime güveni sarsar” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.