'Mısır ile yapılan ihanetin  benzeri  BAE  ile de yapılıyor'

'Mısır ile yapılan ihanetin  benzeri  BAE  ile de yapılıyor'
17 Ağustos 2020 Pazartesi 12:57

Yeniden Refah Partisi'nden BAE-İsrail anlaşmasına ilişkin yapılan açıklamada, "Başkenti  Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması kaçınılmazdır. Bununla birlikte Filistinlilerin içinde olmadığı bu ve benzeri  tek taraflı anlaşmaların hiç bir hukuki  dayanağı  yoktur. "  ifadelerine  kullanıldı.

Yeniden Refah Partisi Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından Filistin ve Kudüs davasına ihanet mesabesindeki anlaşma için "BAE-İsrail arasında imzalanan 'normalleşme' anlaşması ile İsrail,  Batı Şeria’da işgal altında tutuğu Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerine hukuki statü kazandırmayı hedeflemektedir." denildi.

'Mısır'la yapılan ihanet anlaşmasının benzeri BAE ile yapılıyor'

Açıklamada  şu  ifadelere  yer  aldı:

"İsrail, 17 Eylül 1978 tarihinde dönemin ABD Başkanı Jimmy Carter’ın girişimleri sonucu, İsrail Başbakanı Menahem Begin ve Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat arasında ‘Ortadoğu Barışı için Çerçeve Belgesi’ kapsamında imzalanan Camp David Anlaşması’nda yer alan; ‘ Batı Şeria ve Gazze’deki Filistinlilere tam özerklik verilmesi için görüşmeler yapılacak’ ve ‘Batı Şeria ve Gazze’deki kendi kendini yöneten bir idarenin oluşturulması için seçimler yapılacak’ maddeleri ne yazık ki günümüze kadar hiç uygulanmadığı gibi İsrail, bu iki maddeyi yok hükmünde sayarak Batı Şeria’daki bu toprakların yaratılıştan ‘Yehuda ve Samara’ olarak kendilerine ait olduğu iddiasıyla uluslararası hukuka aykırı şekilde fiili işgalini aynen sürdüre  gelmiştir.   İsrail, Camp David Anlaşması ile Sina’nın iadesi karşılığında Mısır’ı yanına çekerek Müslümanları bölmeyi başarmış ve işgal planını da aynen sürdürmüştür. İsrail, Batı Şeria’da BM ve Lahey Adalet Divanı’nın bağlayıcı olmayan kararlarını da hiçe sayarak Batı Şeria’da, ‘Güvenlik Duvarı’ projesini de hayata geçirmiş oldu. İsrail'in, Mısır’la imzaladığı ‘Camp David Anlaşması’ benzerini şu anda Birleşik Arap Emirlikleri ile yaparak Arap ve İslam Dünyası’nı Filistin konusunda daha da zayıflatmayı ve etkisizleştirmeyi hedeflemektedir.

'Bağımsız  Filistin  Devleti'nin kurulması kaçınılmazdır'

'BAE’nin İsrail ile yaptığı sözde anlaşmanın Filistin lehine olmadığı ve sadece İsrail’in yayılmacı çıkarlarına hizmet  edeceği  gayet aşikârdır.' denilen açıklamada, " Yeniden Refah Partisi olarak şunu ifade etmek isteriz ki; deva panzehir gibi sunulmaya çalışılan BAE-İsrail arasındaki ‘Normalleşme Anlaşması’, geçmişteki Camp David Anlaşması, Oslo Barış Süreci gibi sadece ve sadece Faustvari bir anlaşma olup, hiçbir  anlam  taşımamaktadır. İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarından geri çekilmesi ve Kudüs’ü de içine alacak bağımsız  Filistin Devleti’nin bir an önce kurulması kaçınılmazdır. " ifadeleri kullanıldı.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.