MHP'li Özdemir 'Resmi izahat' vurgusu yapmıştı, girişimler başladı

MHP'li Özdemir 'Resmi izahat' vurgusu yapmıştı, girişimler başladı
12 Nisan 2020 Pazar 12:57

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Milletvekili İsmail Özdemir'in 9 Nisan'da gündeme getirdiği ve sert bir dille eleştiri olayda, yeni bir gelişme yaşandı. Milletvekili Özdemir, Çin'in Ermenistan'a gönderdiği yardım paketlerinin üzerinde, "Dostluğumuz Ararat (Ağrı Dağı'nı kastediyor) Dağı'ndan daha yüksek ve Yangtze Nehri'nden daha uzun olsun" yazılı söz sonrası Twitter hesabından geçtiğimiz günlerde sert bir açıklama yapmıştı. İsmail Özdemir, "Kabul edilemez bu kurnazlık hakkında mutlaka "resmi izahat" alınmalıdır. Dünyaya hastalık yaydığı yetmiyormuş gibi fitne yaymaktan da geri durmuyorlar" demişti.

MHP Milletvekili İsmail Özdemir'in günler öncesinden 'Mutlaka resmi izahat alınmalıdır' çağrısı sonrası Çin'in gönderdiği yardım paketlerinin üzerindeki yazı hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün bir açıklama yayınlandı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ermenistan’a gönderdiği yardım paketlerinin üzerinde yazan ‘Ağrı Dağı’ ifadeleri ile ilgili 11 Nisan'da Ankara’daki Çin Ankara Büyükelçisi ve Pekin’de de Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunularak izahat istendiğini belirtti.

Sözcü Aksoy, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Ermenistan’a gönderdikleri yardımların bir yerel yönetim tarafından hazırlandığını ve bir özel şirket tarafından Erivan’a ulaştırıldığını, söz konusu yerel yönetim tarafından paketlerin üzerine sadece Çince ifadeler yazıldığını ve bunlarda Ağrı Dağı’ndan bahsedilmediğini, Ağrı Dağı’na atıf yapan İngilizce ifadelerin ise sonradan eklendiğinin anlaşıldığını bildirmiştir. Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi halihazırda durumun araştırılmakta olduğunu ve sonucundan tarafımıza bilgi verileceğini söylemiş ve bu vesileyle Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu ifade etmiştir.” 

MHP Milletvekili İsmail Özdemir'de tüm bu gelişmelerin ardından yeni bir tweet daha atarak, "Son derece yerinde ve gerekli bir tavır" değerlendirmesinde bulundu.

Haber: Samed Aydın SUN


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.