İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ: Görevden Almayı Önceden Kim Biliyordu Ve Kimler Dolar Topladı ?

-ATAŞ’TAN, NACİ AĞBAL’IN GÖREVDEN ALINMA SÜRECİ İLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA -GÖREVDEN ALINMASINDAN SAATLER ÖNCE BİRİLERİ YÜKLÜ DOLAR ALIMI YAPMIŞ! -MERKEZ BANKASI BAŞKANININ GÖREVDEN ALINACAĞINI ÖNCEDEN KİMLER BİLİYORDU? -GÖREVDEN ALMAYI ÖNCEDEN KİMLER BİLİYORDU VE KİMLER DOLAR TOPLADI? -BU KİŞİLERİN TESPİTİ YAPILIP HAKLARINDA İŞLEM YAPILACAK MIDIR?

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ: Görevden Almayı Önceden Kim Biliyordu Ve Kimler Dolar Topladı ?
23 Mart 2021 Salı 15:12

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Merkez Bankası’ndan Naci Ağbal’ın görevden alınma süreci ile ilgili dikkat çeken bir detaya dikkat çekti. “Merkez Bankası başkanının görevden alınmasından saatler önce birileri yüklü dolar alımı yapmış” diyen Ataş, “Cuma günü 450 milyon dolarlık dolar toplandığı kamuoyuna yansıdı. Peki, merkez Bankası başkanının görevden alınacağını kimler biliyordu?”  diye sordu.İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Merkez Bankasında yaşanan görevden alma süreci ile ilgili kamuoyunda konuşulan iddiaları Meclis gündemine taşırken, aynı zamanda dikkat çeken bir ayrıntıya da dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Ataş, Merkez Bankası başkanının görevden alınmasının dövizde yükselişe sebep olacağının bilinen bir gerçek olduğuna dikkat çekti ve “Kimler bu görevden almayı biliyordu ve kimler piyasada dolar topladı?” diye sordu.

GÖREVDEN ALMAYI ÖNCEDEN KİMLER BİLİYORDU VE KİMLER DOLAR TOPLADI?

Milletvekili Dursun Ataş, “AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı gece yarısı kararı ile görevden almasının ardından kur şoku yaşanmış, dolar yüzde 17 artmıştır. Merkez Bankası başkanının görevden alınmasının dövizde yükselişe sebep olacağı bilinen bir gerçektir. Ancak Merkez Bankası başkanının görevden alınacağını kimlerin bildiği merak konusu olmuştur. Nitekim normalde ortalama bir günde 150 milyon dolarlık döviz satın alınırken Cuma günü 450 milyon dolarlık dolar toplandığı kamuoyuna yansımıştır. Yani Merkez Bankası başkanı görevden alınmasından saatler önce birileri yüklü dolar alımı yapmıştır” ifadelerini kullandı.

BU KİŞİLERİN TESPİTİ YAPILIP HAKLARINDA İŞLEM YAPILACAK MIDIR?

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’dan şu sorularına yanıt istedi: Merkez Bankası başkanının görevden alınması ile başlayan kurdaki dalgalanmada kimler döviz satın alarak krizi fırsata çevirmiştir? 19.03.2021 günü kimler, hangi miktarda döviz alımı yapmıştır? Bu kişilerin tespiti yapılıp haklarında işlem yapılacak mıdır?


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.