İlker Başbuğ: İdam cezası kalkmamış olsaydı bugün hayatta olmayabilirdim

İlker Başbuğ: İdam cezası kalkmamış olsaydı bugün hayatta olmayabilirdim
12 Haziran 2020 Cuma 18:31

AK Partili aralarında  Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş'ında bulunduğu  Bekir Bozdağ, Ahmet Aydın ile AK Partili  eski milletvekilleri, Mehmet Ceylan, Ahmet Müfit Doğan ve Yahya Doğan,eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve CHP eski Milletvekili Dursun Çiçek hakkında yaptıkları suç duyurusundan sonra başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının "şüpheli" olarak ifadesinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazması üzerine Başbuğ Anadolu Adalet Sarayı'nda Avukatı İlkay Sezer ile buluştu Anayasal Suçlar Bürosu'nda SEGBİS sistemi ile ifade verdi. Başbuğ ifadesinden sonra yazılı şu açıklamayı yaptı.

'28 Ağustos 2008'de Türkiye Cumhuriyeti'nin  26. Genelkurmay Başkanı olarak göreve başladım' şeklinde başlayan açıklama şöyle.

"O gün yapılan Genelkurmay Başkanlığı Devir Teslim Töreni'nde yaptığım konuşmada şunu söyledim: Giderek güçlenen bazı cemaatler, ekonomiyi yönlendirmeye, sosyal ve politik yaşamı biçimlendirmeye ve dine bağlı bir yaşam tarzı olarak sosyal kimliklerini ortaya koymaya çalışmaktadırlar.. Bu konuşmadan kısa bir süre sonra, Enver Altaylı Fethullah Gülen'e yazdığı mektupta şunu söylüyordu: Yeni Gnkr. Bşk.'nın zat-ı alinize ve yapılan hizmetlere bakışı son derece menfidir. 30 Ağustos 2010 tarihinde emekli oldum. 6 Ocak 2012 tarihinde tutuklandım. 5 Ağustos 2013'te FETM mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırıldım. Eğer o gün, Türkiye'de idam cezası kalkmamış olsaydı, bugün aranızda, hayatta olmayabilirdim. Yargıtay'ın kararı ve yeniden yargılanma neticesinde iddia edilen "Ergenekon Davası" tarihin çöplüğüne atıldı. 26 ay Silivri'de cezaevinde tutuldum, hürriyetim elimden alındı. Genelkurmay Başkanlığı görevim süresince, cezaevinde bulunduğum ve cezaevinden çıktığım günden bugüne kadar, TSK'ya karşı yürütülen komplolar ile mücadele ettim. Bu mücadeleyi bir görev ve sorumluluk olarak kabul ediyorum."

AK Partili 6 milletvekilinin şikayeti üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,İlker Başbuğ hakkında, "Hakaret" suçundan soruşturma başlatmıştı.

ılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'da yaşayan İlker Başbuğ'un ifadesinin alınabilmesi için talimat yazdığı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbuğ'a davet göndererek ifadeye çağırmıştı. Adliyede Avukatı İlkay Sezer ile buluşan Başbuğ, Anayasal Suçlar Bürosu'nda SEGBİS sistemi ile ifade verdi.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.