Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Pençe Kilit Operasyonu'nda 45 Terörist Etkisiz Hale Getirildi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şu an itibariyle Pençe harekatında etkisiz hale getirilenlerin, öldürülenlerin sayısı 45’i buldu. Maalesef bir şehidimiz daha var. Bir uzman çavuşumuz. Şehitlerimizin sayısı 3 oldu'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Pençe Kilit Operasyonu'nda 45 Terörist Etkisiz Hale Getirildi'
22 Nisan 2022 Cuma 16:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan namazın ardından kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Kuzey Irak'taki Pençe harekatı terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekat"

Pençe - Kilit operasyonu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kuzey Irak'taki Pençe harekatı şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekat. Terör örgütü de şu anda artık son çırpınışlar olarak özellikle Kandil'den de gelen talimatla, ‘yakın, yıkın' gibi bu tür talimatı yerine getirmenin gayreti, hesabı içerisindeler. Şu an itibariyle biliyorsunuz Pençe Harekatı'nda etkisiz hale getirilenlerin, öldürülenlerin sayısı 45'i buldu. Ve maalesef bir şehidimiz daha var. Bir uzman çavuşumuz. Şehitlerimizin sayısı böylece 3 oldu. Fakat bütün mağaralar, bütün inlere girmeye devam ediliyor. Orada da şu anda havaların müsait olması hasebiyle bütün ekiplerimiz, komandolarımız ellerinden gelen gayretleri yapıyorlar. Bunun yanında bütün teknolojik imkanlarla füzelerimiz, kasırgalarımız bunlarla beraber de saldırılar devam ediyor. Sonuna kadar, bu temizlik harekatı bitene kadar bu iş devam edecek. Durmadan, usanmadan terörle mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.