Cumhurbaşkanı Erdoğan: '14 Mayıs Türkiye için şahlanış dönemi olacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “14 Mayıs Türkiye için şahlanış dönemi olacak. Masanın etrafındakiler gidecek, Cumhur İttifakı çok farklı bir heyecanla iş başına gelecek. Milletim Türkiye'yi güvenilir ellere teslim edecekse her şeyiyle hazır bir kadro var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: '14 Mayıs Türkiye için şahlanış dönemi olacak'
19 Nisan 2023 Çarşamba 13:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "TRT-1, TRT Haber, TRT Avaz, TRT Türk, TRT Kürdi, TRT World, TRT Arabi, TRT Radyo-1 ve TRT Radyo Haber ortak yayınına konuk oldu.

Erdoğan, deprem konutlarına ilişkin, "Biz burada bir yılı daha önceki deneyimlerimizden hareketle söyledik. Ortalama olarak bu zamanlamayı yaptık. Bununla birlikte şu anda birçok firma çalışıyor. Bütün firmaları seferber ettik. Bu noktada Murat Bey ekipleriyle çalışmasını sürdürüyor. Bir taraftan enkaz kaldırma bir taraftan zemin etüt çalışmaları sürüyor. Zeminlerin etüt raporları çok önemli. Bu raporlar gelecek ki ona göre adım atalım. Biz hafif, az hasarlı olanlarda dahi tereddüt göstermeyelim, bunları da sıfırdan yıkalım zemin sağlıklı olan yerlerde bunları yapalım. Bunları hafif elemanlarla yapmak önemli. Bu hassasiyetler içinde tünel kalıp sistemleriyle adımları atıyoruz İnşallah bunları yetiştirmenin gayreti içinde olacağız" dedi.

"Gayrimenkullerde hak kaybı olmaması için titiz bir çalışma yürütüyor ekiplerimiz"

Gayrimenkullerde hak kaybı olmaması için titiz bir çalışma yürütüldüğünün altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha önceki afetlerde bunları yaşadık. Vatandaşlarımızın kaybettiği ne varsa devletimiz vatandaşımız için yeniden yaptı. Bu depremde de aynı hassasiyet içindeyiz. Depremzedelerimiz iki dairesi vardı, ikisi yıkıldı, biri AFAD‘dan hak sahibi olarak yenisi yapılıyor. Diğerleri için ya rezerv alanı ya da kentsel dönüşüm onlara teklif ediliyor. Konutların dağılımı kura ile belirleniyor" diye konuştu.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.