CHP'li Karakoçluoğlu: Güneşli tarım işletmesi ve Buğdaylı'da verimli arazi imara açılıyor

CHP'li Karakoçluoğlu: Güneşli  tarım işletmesi ve Buğdaylı'da verimli arazi imara açılıyor
12 Temmuz 2020 Pazar 08:52

Cumhuriyet halk partisi Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Orhan Karakoçluoğlu, 'Kayseri Büyükşehir Belediyesi Güneşli de bulunan tarım işletmesine ait olan 981 dönüm, ayrıca Buğdaylı bölgesinde 2500 dönüm araziyi imara açmaya kalkıyor. Toplamda 3.500.000 M2 arazi Kayseri Büyükşehir Belediyesi eliyle betona dönüştürülüyor' iddiasında bulundu ve Pazartesi günü yapılacak olan  Büyükşehir belediye Meclisi toplantısının takip edilerek, bunun önlenmesini istedi. Karakoçluoğlu bu konuda şu açıklamayı yaptı.

"Pazartesi Kayseri Büyükşehir Belediye meclisi toplanıyor. Gündem bir hayli kalabalık. Ama bunca gündem maddesi içerisinde iki madde var ki vatana, millete, gelecek kuşaklara ihanet desem hiç de abartmış olmam, ve ki haksızlık yapma noktasında vicdanım en ufak kuşkuya girmez. Dünyada tarım ve hayvancılık ülkelerin en stratejik gördükleri konulardır. Gıda üzerine çok özel politikalar üretiyorlar. Olağan üstü teşvikler veriliyor. Çölün ortasında denizden su Arıtarak tarım ürünleri yetiştiriyor. Sudi Arabistan, Katar, Umman, İsrail kendi topraklarında vahalar yaratarak tarım arazileri kazanmaya çalışıyor. Amerika Birleşik Devletleri Teksas çöllerinde. Tarım arazileri yaratmaya çalışırken, Alaska da tarım adına arayışlar içerisine girmekte iken Rusya Sibirya da toprak ıslah ederek tarım alanları kazanmaya çalışıyor. Bununla da kalmayıp kendi ülke topraklarının dışında başka ülkelerde toprak kiralayarak tarım yapmaya çalışıyor. Bu gün Sudan, Bagladeş gibi ülkelerde arazi kiralayan ülkeler sınırları ötesinde tarım ürünleri yetiştiriyor. İsrail gelmiş Niğde vilayetimizde elma yetiştiriyor.

Konya vilayetimiz kadar yüzölçümü olan Hollanda tüm Türkiye'nin ihracat geliri kadar tarım ürünleri ihraç ediyor. Dünyanın dört bir yanında kurduğu tarım şirketleri ile üretimler yapıyor. Kendi ülkesinde sera şartlarında dahi yetiştiremediği muz ve narinciye yetiştirip dünyanın en büyük narenciye ve muz yetiştiricisi olmuştur. Türkiye son yıllarda yanlış tarım politikaları yüzünden tarım ürünleri ihraç eden ülkeler liginden hızla ithalat yapan ülkeler ligine doğru düşüyor.Bir karış tarım toprağının kıymetini son pandemi döneminde tüm dünya misliyle anlamış durumdayken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Güneşli de bulunan tarım işletmesine ait olan 981 dönüm, ayrıca Buğdaylı bölgesinde 2500 dönüm araziyi imara açmaya kalkıyor. Toplamda 3.500.000 M2 arazi Kayseri Büyükşehir Belediyesi eliyle betona dönüştürülüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı sn Memduh Büyükkılıç ve öneriye evet oyu vermeye hazırlanan Cumhur İttifakı partileri mensubu meclis üyelerini gelecek kuşaklara nasıl bir ihanet içinde olduklarını sormak istiyorum. Daha doğmamış belki de yüzünü bile göremeyeceğiniz adını dahi bilmediğiniz torunlarınızın ahı üzerinizde olacaktır. Gelecek kuşaklar eti, sütü, buğdayı sebzeyi nerede yetiştirecek. Her gördüğünüz düz araziyi betona boğarak belediyecilik mi yaptığınızı sanıyorsunuz. Derhal bu saçmalığa bir son verin. Derhal bu ihanetten vaz geçin. Bu vebalin altına girmeyin. Bu vebal imar saltoları ile yandaş zengin etmekten daha ağır ve vebali aklınızın alamayacağı kadar büyük bir ihanettir. Allah gıdasına engel olduğunuz gelecekteki neslin sualini sizlerden ağır soracaktır. Bu iş tövbe kabul etmez. Bu işin dönüşü olmaz. Güneşli tarım işletmesinin derhal aslına uygun bir şekilde belediye tarafından işletmeye açılması en doğru icraat olurken, Buğdaylı meraları ıslah edilip zenginleştirilip gerçek sahibi olan hayvanlara bırakmanız en temel görevinizdir."(Haber: Davut Güleç)


 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.