CHP'li Özer ve Albayrak'tan 30 Ağustos'un yasaklanmasına sert tepki

CHP'li Özer ve Albayrak'tan 30 Ağustos'un yasaklanmasına sert tepki
23 Ağustos 2020 Pazar 22:04

CHP’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARININ YASAKLANMASINA TEPKİ “SEBEP COVİD 19 DEĞİL FESLİ ZİHNİYETTİR”

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamalarının yasaklanmasına Cumhuriyet Halk Partisi’nden tepki geldi. CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, “30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yasaklanma sebebi Covid 19 değil fesli zihniyettir” derken, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise, Cumhuriyet değerlerine ve kazanımlarına düşman olanların her fırsatta bunu dışa vurduklarını ifade etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgeyle yasaklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 19 Ağustos 2020 tarihinde gönderilen genelgede, “30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98’inci yıl dönümü münasebetiyle belirtilen program dışında herhangi bir etkinlik yapılmasına müsaade edilmemesi” ifadelerine yer verilen genelgeye CHP’den tepki geldi. CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu karara şaşırmadıklarını ifade ederek, “Elbette ‘Keşke Yunan Galip gelseydi’ diyen meczuplara hayranlık duyup, onların masallarına tarih diye inananlar Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olarak kalmasını sağlayan 30 Ağustos Zafer Bayramına da, bu büyük zaferin mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de düşman olur, kutlamaları yasaklarlar. Biz biliyoruz ki, kutlamaların yasaklanmasının sebebi covid 19 değil, fesli zihniyettir” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yasaklanmasına tepki gösterdi. Sözde yerli ve milli olduğunu söyleyen AK Parti’nin bu ülkenin değerleriyle kavgalı olduğunu ve bunu her fırsatta dışa vurduklarını ifade ederek, “İçişleri Bakanı insanların gözlerinin içine baka baka yalan söylüyor. Bugüne kadar salgına rağmen AK Parti’nin siyasi şovlarına otobüslerle insan taşıyanlar, söz konusu bu ülkenin düşman işgalinden kurtuluşunun bayramını kutlamak olunca salgın gerekçesinin arkasına sığınıyor, yasaklamalar getiriyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da aynı uygulamayı yaptılar. Bundan sonra da farklı gerekçelerle benzer uygulamalar yapacaklar ama kaybedecekler. Hiç kimsenin gücü Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve O’nun kazanımlarını bu ülkeden, bu ülkenin yurttaşlarının yüreğinden silip atamayacaktır” diye konuştu.

CHP Gençlik kolları başkanı Eda Albayrak'ta tepki gösterdi

CHP il Gençlik kolları Başkanı  Eda Albayrak'ta sert tepkisinde 'Fesli Kadir savunucularına karşı Mustafa Kemaller, asla boyun eğmeyecek. Yasaklara geçit vermeyeceğiz' dedi ve şunları söyledi.

Kurtuluşun mimarı; önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve cumhuriyete düşman, milli bayramlarda rapor alan, milli bayramlara alerjisi olan güruh salgın bahanesi ile bağımsızlığımızın tescili Zafer Bayramımıza yasak getirmiştir.

Sözde yerli ve milli iktidar; tatil yerlerini, ibadethaneleri, Avmleri halka açarken, toplu açılışlar yaparken, 3,5 milyon öğrenciyi sınava sokarken normalleşme süreci olarak tanımlar.15 Temmuzda herkesi sokağa davet edip kutlama yaptırır. Malazgirt Zaferi planlanır, gurur duyarız fakat söz konusu cumhuriyet ve kazanımları, bayramları olunca tüm aymazlığı ile yasak koyar.

30 Ağustos Zaferinin Başkomutanı'ndan, Gazi Meclisin Gazi üyelerinden, Müdafai Hukuk Cemiyeti kurucularından, en alt rütbedeki askere, tüm gazi ve şehitlerimize söz veriyoruz ki biz gençler kan ve irfan ile kurduğunuz cumhuriyeti ilelebet muhafaza edeceğiz. Savaş meydanlarında haykırdığınız İstiklâl sevdasına bugün bizler ses olacağız.

Maskelerimizi takarak, sosyal mesafemize uyarak bayramımıza sahip çıkacağız. Meydanlarda Zaferimizi haykıracağız. Gençlik bu yapılanları asla unutmayacak. Fesli Kadir savunucularına karşı Mustafa Kemaller, asla boyun eğmeyecek. Yasaklara geçit vermeyeceğiz! Evet efendiler, sizlere gönül rahatlığıyla #OymoyYOK (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.