CHP'li Çetin Arık ve il başkanı Ümit Özer'den infaz değerlendirmesi

CHP İş Başkanı Ümit Özer, AK Parti ve MHP’nin el ele vererek vicdanı olanların vicdanını karartan bir karara imza attıklarını iddia ederek 90 hükümlünün aramıza katılması için hazırladıkları yasayı meclisten geçirdiklerini söyledi.

CHP'li Çetin Arık ve il başkanı Ümit Özer'den infaz değerlendirmesi
14 Nisan 2020 Salı 15:33

CHP’Lİ ARIK AKP ve MHP’NİN OYLARIYLA KABUL EDİLEN İNFAZ YASASI DEĞERLENDİRDİ: “UTANMASI GEREKENLER ÖVÜNÜYOR”

TBMM’de kabul edilen infaz yasasını değerlendiren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Gaspçılar, hırsızlar, dolandırıcılar, çocuk tacizcileri aramıza katılacak ama gerçekleri yazan gazeteciler hapiste kalacak. AKP ve MHP bir kez daha millet için değil kendilerinden olanlar için el kaldırdı ve bugün utanması gerekenler övünüyor” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık AKP ve MHP gruplarının hazırladığı ve TBMM’de kabul edilen infaz yasasını değerlendirdi. CHP’nin kader mahkumlarının salıverilmesine hiçbir zaman karşı olmadığını belirten Arık, adaleti, hakkı ve hukuku savunduklarını belirtti. AKP ve MHP’nin oylarıyla kabul edilen infaz yasasının toplum vicdanında kabul görmeyeceğini belirten Arık, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “İnsanların canını alan, silahlı çete kuranlar aramızda dolaşmasına imkan veren bu yasa AKP’nin yanlışlarını dile getiren, tek bir kişinin kılına dahi zarar vermeyen insanlar bu yasadan yararlanamıyor. Bizim karşı çıktığımız budur. Biz kader mahkumlarının tahliyesine karşı çıkmıyoruz, biz 14 yaşındaki kız çocuğunun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi, tecavüzcüsünün elini kolunu sallayarak yeniden çocukların arasına katılmasına karşı çıktık, karşı çıkmaya devam ediyoruz. Biz bir kız çocuğunu fuhuşa zorlayan zalimlerin sokağa salınırken, çocuklu annelerin cezaevlerinde kalmasına itiraz ediyoruz, itiraz etmeye devam edeceğiz. Gaspçılar, hırsızlar, dolandırıcılar, çocuk tacizcileri aramıza katılacak ama gerçekleri yazan gazeteciler hapiste kalacak. Bu düzenleme ile Ermenek faciasının sorumluları, 25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu’daki tren kazasının sorumluları, Ali İsmail Korkmaz’ın katilleri, Soma’da 301 madencimizin ölümüne neden olan yetkililer yararlanacak ama bu olayları haberleştiren, halka gerçekleri anlatan gazeteciler yararlanamayacak.

AKP ve MHP bir kez daha millet için değil kendilerinden olanlar için el kaldırdı ve bugün utanması gerekenler övünüyor. Birileri verdikleri sözü yerine getirdiklerini söylüyor: Gaspçılara, hırsızlara, dolandırıcılara söz vermiş olabilirler ama ben buradan hatırlatmak isterim ki, EYT’lilere de söz verdiler, 3600 ek gösterge için polise, öğretmene ve başka meslek gruplarına da söz verdiler. Madem bu kadar sözünüze sadıksınız gelin EYT’liler için verdiğiniz sözleri, polislere, öğretmenlere verdiğiniz sözleri de tutun demeyeceğim. Çünkü daha önce bu konuda sözlerinin arkasında durmadıklarını, duramayacaklarını defalarca kanıtladır. Onlar için çocuk tacizcilerine verilen söz EYT’lilere verilen sözlerden, polislere verilen sözlerden, öğretmenlere verilen sözlerden daha kıymetli. Ama unutmasınlar bu millet tecavüzcüleri salanların kahramanlık pozunu unutmayacak.”

Özer: Çetelere verdikleri söz öğretmenlere verilen sözden önemli

Başkan Ümit Özer yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Öncelikle şunu belirtmek isterim ki CHP olarak hiçbir zaman kader mahkumlarını kapsayan bir düzenlemeye karşı çıkmadık. CHP olarak bizim karşı çıktığımız olay tüyü bitmemiş yetimin hakkını çalanların söz konusu yasadan yararlanıyorken, hasta ve yaşlı mahkumların yararlanamıyor olmasınadır. 
Bizim karşı çıktığımız olay; 14 yaşındaki kız çocuğunun cinsel tacizine kılıf uydurulmasına çalışılmasınadır. 
Bizim karşı çıktığımız olay; gerçekleri yazan gazetecilere gözdağı vermek için gazeteciler hapiste tutulurken, bu milletin çocuklarını zehirleyen zehir tacizlerine gösterilen hoşgörüdür. Bizim karşı çıktıwğımız olay; tüyü bitmemiş yetimin hakkına göz koyup, ihaleye fesat karıştıran iktidar yandaşlarının serbest bırakılırken, çocuklu annelerin çocuklarıyla birlikte dört duvar arasında bırakılmasınadır. Bizim karşı çıktığımız olay; insanları fuhuşa zorlayanların kader mahkumu kisvesi altında aklanmaya çalışılmasınadır.  Ama bu millet bunu affetmeyecek. Bu millet söz verdik, sözümüzü tuttuk diyerek bu haksız, hukuksuz uygulamaya imza atanları unutmayacak. Söz verdik diyorlar, anlaşılan o ki çete reislerine, uyuşturucu kaçakçılarına, çocuk tacizcilerine verdikleri sözler; analarının ak sütü gibi helal olan emeklilik hakkını isteyen EYT’lire verdikleri sözlerden; 3600 ek gösterge sözü verdikleri kıymetli öğretmenlerimize verdikleri sözlerden; bu zor günlerde gecesini gündüzüne katan polislerimize verdikleri sözlerden daha kıymetli. Aziz milletimiz bilmelidir ki, AKP MHP ortaklığının önceliği hiçbir zaman bu millet, bu milletin çıkarları olmadı, olmayacaktır da… Mecliste gurur pozları vererek kutladıkları bu yasa toplum vicdanında kabul görmedi, görmeyecektir. 
CHP olarak haklının yanında olmaya, halkımızın çıkarlarını savunmaya devam edeceğimizi bildirir, kamuoyunu saygı ile selamlarız.  Evde kalın, sağlıkla kalın… "     (Haber: Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.