(ÖZEL) ERÜ Hastanelerinden Sevindiren Haber! Koronavirüs Tedavisi Gören Karı-Koca taburcu edildi

(ÖZEL) ERÜ Hastanelerinden Sevindiren Haber! Koronavirüs Tedavisi Gören Karı-Koca taburcu edildi
08 Nisan 2020 Çarşamba 17:49

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde yeni koronavirüs (Covid-19) tedavisi tamamlanan karı-koca evlerine gönderildi.

Bir süre önce Fransa’dan yurdumuza giriş yapan N.T (80) ve H.T (74) çiftinde yüksek ateş,  öksürük ve göğüste ağrı şikâyetleri görülmesi üzerine Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerine başvurdular ve Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniğinde tedavi altına alınan çifte, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji AD. Başkanı Prof. Dr. Orhan Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Gamze Kalın Ünüvar ve ekibi tarafından,  T.C. Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu tedavi protokolü kapsamında on gün boyunca tedavi altına alındılar. Sonuçların negatif çıkması ve sağlığına kavuşmaları nedeniyle çift hastaneden tavsiyelerle taburcu edildi.   

Prof. Dr. Orhan Yıldız, “Hastanemize yüksek ateş,  öksürük ve göğüste ağrı şikâyetleri nedeniyle başvuran çiftimize gerekli muayene ve tetkikleri yaptık, test sonuçlarının pozitif olması nedeniyle hastanemizde tedavi altına aldık. On günlük tedavi sonrasında hastalarımız tedaviye olumlu yanıt verdiler” ifadelerini kullandı.

Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Güney’de yaptığı açıklamada, “Ülkemizde 11 Mart’ta ilk görülen vaka ile Tıp Fakültemiz Hastanelerimizde gerekli çalışmaları başlattık. Pandemi nedeniyle Çocuk ve Erişkin Acil Solunum Yolu Enfeksiyon Hastalıkları Poliklinikleri ve Kliniklerini oluşturduk. Bu bölümde dönüşümlü olarak görev yapacak hekim ve diğer sağlık personellerini görevlendirdik. Günlük Pandemi Kurulunu toplayarak gerekli önlemleri aldık. Gerekli tıbbi malzemelerimizi gözden geçirdik. 18 Mart 2020 tarihi itibariyle hasta kabulüne başladık. Bu salgın dolayısıyla tüm vatandaşlarımızın da gerekli uyarıları dikkate alarak evde kalmalarını istiyoruz. Hastanelerimizde emeğini esirgemeden zor şartlar altında sağlık hizmeti veren tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum, hastalarımıza da acil şifalar diliyorum” diye konuştu.(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.