Can Gür, “Devletimizin aldığı tedbirler sayesinde, pandemiyi en az hasarla atlatacağımıza inanıyoruz”

Can Gür,  “Devletimizin aldığı tedbirler sayesinde, pandemiyi en az hasarla atlatacağımıza inanıyoruz”
06 Mayıs 2020 Çarşamba 12:17

Son günlerde yaşanan coronavirüs salgını hakkında değerlendirmede bulunan Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, şunları söyledi:

“Ar-ge ve inovasyon odaklı, %100 Türk markası olan bir şirketler grubuyuz. Veri merkezi (data center) ve fiber optik sistemlerdeki teknolojimiz ve uçtan uca ürün portföyümüz ile dünyanın 8 global markasından birisiyiz. Türkiye’nin üretimine, istihdamına, yüksek katma değerli ihracatına destek olan şirketimiz, 80 ülkeye yaptığı ihracattan elde ettiği kazanımlarıyla kriz dönemlerine dirençlidir. Son aylarda yaşadığımız pandemi, sanayinin çarklarını durma noktasına getirince, Devletimiz hemen tedbirlerini aldı. Devletimizin açıkladığı paketlerden, işe devam kredileri, ekonomik istikrar kalkan desteği programı, çek ödeme destek kredileri, mevcut kredi anapara faizlerinin 3 ay süreyle ötelenmesi, reeskont kredilerinin kullanım sürelerinin en uzun süresinin 2 yıla çıkarılması, ekonomiye sürülen likidite ile bu sürecin en az hasarla atlatılacağını tahmin ediyoruz ve inanıyoruz” dedi.

Türkiye, bulunduğumuz coğrafyanın “tedarik ve üretim üssü” olabilir

Canovate Group ailesi olarak motivasyonu ve iyimserliği elden bırakmayacaklarının altını çizen Canovate Group Yönetim Kurulu Başkanı Can Gür, şunları kaydetti:

“Her ne kadar dünyada ekonomiler durmuş olsada, ekonomik etkiler anlık olarak negatif gibi görünsede; uzun vadeli perspektifte ülkemizin büyük ekonomisiyle, uyguladığı ekonomik politikalarıyla, coğrafi konumu, sanayisi ve ihracatı ile kısa zamanda bu etkileri aşarak, olumlu etkilerini de Eylül ayından itibaren görerek, güçlenmiş bir şekilde bu krizi aşacağımızı düşünüyoruz. Uygulanan kriz yönetim modeli son derece pozitiftir. Hem salgınla mücadelede, hem açıklanan ekonomik tedbir paketleriyle krizin düşünülen senaryoların aksine, çok yıkıcı olmayacağı ve bu krizden ülkemizin güçlenerek çıkacağı fikri grubumuzda hakimdir. Artık, Çin’in dünyanın tek tedarik ve üretim üssü olmayacağı ve buradaki üretimin, gelişmekte olan diğer ülkelere, özellikle de ülkemize kayacağı ve bunun ekonomimize ve istihdamımıza pozitif katkı sağlayacağı ekonomi çevrelerinde değerlendiriliyor. Türkiye, bulunduğumuz coğrafyanın tedarik ve üretim üssü olabilir” diye konuştu. (Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.