(ÖZEL) - FETÖ'nün yeniden yapılanma davasında 1 tahliye

(ÖZEL) - FETÖ'nün yeniden yapılanma davasında 1 tahliye
10 Haziran 2020 Çarşamba 14:15

Kayseri’nin günlerce konuştuğu operasyon sonrası hazırlanan ve ilk kez Star Haber Gazetesi’nin iddianamesine ulaştığı FETÖ’nün yeniden yapılanma davası sanıklarının yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararla, tutuklu sanık Z.Ş.’nin bu dosyadan tahliyesine karar verdi. Z.Ş.’nin başka dosyadan da tutuklu olması nedeniyle tutukluluk halinin devam edeceği belirtildi.

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın 3’üncü  celsesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında tutuklu sanıklar, tutuklu bulundukları cezaevlerinden, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

SEGBİS ile savunma yapan sanıklar beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti verdiği ara kararla, tutuklu sanık Z.Ş.’nin tahliyesine karar verdi. Z.Ş. hakkında daha önce başka bir FETÖ davasından verilen karar nedeniyle tutukluluk halinin devam edeceği öğrenildi.

Heyet, kadın sanıklardan M.E.’nin de cezai ehliyetinin olup olmadığına dair, Kırşehir’de tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınması ve  dosyadaki bazı eksikliklerinin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haber: Samed Aydın SUN

Pet Shop

İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.