Tomarza’da 120 kadına kanser taraması

Ailenin ve toplumun temel taşı ve omurgası olan kadınların, göğüs ve rahim kanseri konusunda erken teşhis ve tedavisinin sağlanması amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nün girişimleri ile Kayseri’ye gelen Kanser Tarama Tırı, ilk olarak Tomarza ilçesinde kanser taramasına başladı.

Tomarza’da 120 kadına kanser taraması
10 Ocak 2020 Cuma 16:35

Kanser Tarama Tırı’nı ilçe kaymakamı Adem Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Davut Şahin ile birlikte ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, geçen yıl il genelinde 114 bin kanser taraması yapıldığı ve bunlardan şüpheli olanların bir üst basamağa sevk edildiğini belirterek şunları söyledi.

“İlimize tahsis edilen Gezici kanser tarama aracımız Tomarza’da 2 günde120’nin üzerinde tarama yaptı. Kanser tarama tırı ilçelerimizde 3-4 ay hizmet verecektir. Tomarza’dan sonra Yahyalı, Yeşilhisar, Bünyan, Sarıoğlan, Felahiye, Pınarbaşı, Sarız ve Talas’ta belli bir süre duracaktır. Kanser tarama tırında hanımlarda göğüs kanseri ve rahim kanseri taraması yapılmaktadır. Ayrıca kolon kanseri dediğimiz bağırsak kanseri için de numune toplanmaktadır. Yapılan testlerde bir olumsuzluk çıktığı anda kişiye anında ulaşıp ileri tetkik tedavisine devam edilmesini sağlamaktır. Kanserde erken teşhis hayati önem taşımaktadır. Kanser Tarama Tırımıza tüm bayanlarımızı bekliyoruz” dedi.

Tomarza ilçe Kaymakamı Adem Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Davut Şahin’de tüm bayanları  tarama yaptırmaya davet ederek Sağlık müdürlüğüne teşekkür etti.

(Haber: Samed Aydın Sun)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.