Özer: Siyasi kaygılarla değil, ortak akılla hareket etmeliyiz

CHP İl Başkanı Ümit Özer, bir açıklama yaparak açıklanan rapora göre kentimizin Koronavirüs vakalarında en çok artış gösteren 4 ilden birisi olduğunu anımsatarak; “Yanlış uygulamalar neticesinde durum böyle oldu.Lütfen alınan tedbirlere uyalım” dedi. Tüm siyasi parti temsilcilerine de seslenen Özer; “Siyasi kaygılarımızı bir yana bırakıp ortak akıl ile hareket etmeliyiz” diyerek birlik beraberlik mesajı verdi.

Özer: Siyasi kaygılarla değil, ortak akılla hareket etmeliyiz
15 Nisan 2020 Çarşamba 11:02

Özer yaptığı yazılı açıklamasında; "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Nisan 2020 salı akşamı yaptığı açıklamada korona virüsünün en çok artış yapan 4 ilden birinin ne yazık ki şehrimiz olduğunu açıkladı. Maalesef bu beklenen bir durumdu.Zira tarafımca  oluşturulan Korona Virüs Pandemisi Komisyonu tarafından hazırlanan ve başta Valimiz Şehmuz Günaydın olmak üzere yetkili kurumlar ve basın kuruluşlarıyla da paylaştığımız Covid -19 raporumuzda Kayseri’deki tehlikeye dikkat çekerek alınması gereken önemleri tek tek sıraladık. Ülkemizde ilk vakanın tespit edildiğinin açıklandığı 11 Mart 2020 tarihinden önce Kayseri’de yurtdışından gelen yurttaşlarımızla ilgili uygulamalarda yanlışlık olduğu  görüldü.  Hazırladığımız raporda; 5 Mart 2020 tarihinde yurt dışından (UMRE’den) gelen 250 kişilik kafilede 1 vatandaşımızın yüksek ateş nedeniyle gözlem altına alındığı, 249 vatandaşımızın ise hiçbir sağlık kontrolü yapılmadan evlerine gönderildiği hatırlatılarak, bu kişilerle ve bu kişilerin temas ettiği kişilerin tespit edilmemesinin ortaya çıkardığı risklere dikkat çekerek, gerekli önlemlerin alınmasını istedik. Ancak yaşanan gelişmeler bu konuda gerekli hassasiyetlerin gösterilmediğini acı olaylarla bize gösterdi. Bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmediği gibi sonrasında İşkur İl Müdürlüğü’nde yine yanlış bir uygulama ile karşı karşıya kaldık. Bir servis şoförünün covid-19 test sonucunun pozitif çıkmasının ardından servisi kullanan 20 kişiye test yapılırken, 3 kişinin daha test sonucunun pozitif çıktığı bizzat İşkur İl Müdür vekili tarafından açıklanırken, diğer personele ve bu süreçte İşkur’a gelen
vatandaşlarımız tespit edilerek test yapılmaması da maalesef yanlış bir uygulamaydı. Sonrasında istifa şovlarla gölgelenmeye çalışan skandal sokağa çıkma yasağı kararı da yayılımı artıran bir unsur olmuştur.Ayrıca ilimizde bir otobüs şoförünün test sonucunun pozitif çıkmasının ardından hiçbir önlem alınmadan otobüs seferlerinin azaltılması sonucu vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarındaki üst üste görüntüsü kentimiz adına üzüntü verici bir görüntü oluşturmuştur. Umarım bu yanlışların sonucunda istenmeyen bir tabloyla karşılaşmayız. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum; ülke olarak bu süreci el birliğiyle, ortak akılla aşmak zorundayız. Yapılması gerekenleri zamanında yapmadığınız için; sokağa çıkma yasağında olduğu gibi,  sonuçlar istenenin aksi bir tabloya dönüşebiliyor. Bu süreçte herkes siyasi kaygılarla değil, ortak akılla, bilimin ışığında hareket etmek zorundadır. Umarım yetkililere sunduğumuz Covid-19 raporumuzu ilgililer okurlar ve önerilerimizi dikkate alırlar.
Biz halkımız için doğruları söylemeye, ilgili kişileri uyarmaya devam edeceğiz. Evde kalın, sağlıkla kalın" ifadelerine yer verdi. (Haber: Canan Bayram)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.