Orman Yangınları İçin Hazırlıklar Başladı

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü sorumluluk alanlarından olan Aladağlar Milli Parkı, 55.000 hektarlık alanının çok büyük bir bölümünün verimli orman olması sebebiyle 1. derecede orman yangınlarına karşı hassas durumdadır.

Orman Yangınları İçin Hazırlıklar Başladı
14 Nisan 2021 Çarşamba 11:19

Bu nedenle sıcak yaz ayları yaklaşırken, olası orman yangınlarına hızlı ve etkili müdahale için yaptırılan yangın söndürme havuzu bakım çalışmalarına Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri şimdiden başladı.

2750 hektarlık alanı ile Kayseri’nin oksijen deposu olan Hacer Ormanları’nda çıkabilecek olası bir yangın için alanda bir adet yangın söndürme havuzu ve bir adet helikopter iniş pisti bulunmaktadır.

Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında daha önce de Kayseri DKMP Şube Müdürlüğü ve Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile ortaklaşa yangın eğitim tatbikatı düzenlenmiş ve personelimize eğitmenler tarafından gerekli bilgiler aktarılmıştı.

Alana gösterilen hassasiyet, düzenlenen eğitim tatbikatları ve nihayetinde eğitimli personel sayesinde geçtiğimiz yıllarda yaşanan yıldırım düşmesi, bilinçsiz piknik ateşi yakılması ve benzeri nedenlerden dolayı çıkan yangınlar hızlı ve yerinde müdahale ile büyümeden söndürülmüştür.

Milli park alanı sadece orman yangınlarına karşı değil yasa dışı avcılık, kaçak ağaç kesimi, çevre kirliliği gibi tüm olumsuzluklara karşı 7/24 denetlenmektedir. 


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.