Mülkiyeliler, 160. Yılı kutladı

Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şube Başkanı Ali Rıza İncetan, Mülkiyeliler mektebinin kuruluşunun 160. Yılını kutladıklarını açıkladı. İncetan ‘Atatürk ilkelerine, Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza, her türlü bağnazlığa karşı sesimizi duyurmaya devam edeceğiz’ dedi.

Mülkiyeliler, 160. Yılı kutladı
04 Aralık 2019 Çarşamba 15:55

Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olan, kurumsal gücünü, değerini ve birikimini zorluklara rağmen korumasını bilen Mülkiyeliler, Mülkiye mektebinin kuruluşunun 160. Yılını kutlarken Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu.

‘Ülkemizin birikiminin ortadan kaldırıldığı, kurumlarının içinin boşaltıldığı bir süreçte Mülkiyelilerden oluşan topluluğumuz her zaman ki gibi geçmişine ve geleceğine coşkuyla sahip çıkıyor’ diyen Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şube Başkanı Ali Rıza İncetan şunları söyledi.

“Bizler biliyoruz ve inanıyoruz ki, fakültemizin tasfiye süreci başladığından beri Mülkiye topluluğunun gösterdiği, göstermekte olduğu duyarlılık, destek ve dayanışma geleceği de kuracak. Mülkiye’nin eski görkemli günlerinden bugüne taşınan akademik-demokratik geleneğin; öğrencileriyle, öğretim üyeleriyle ve mezunlarıyla yarattığı değerlerin geleceğe ilişkin kurucu önemini kavrayan her mezunumuzun, hep bir ağızdan söyleyeceği gibi ‘yetiştik çünkü biz.  Bu 160. Yılda bir araya gelerek, dayanışmasını Atatürk ilkelerine, Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza, her türlü bağnazlığa karşı sesimizi duyurarak düşünce ve eylemlerini göstererek sağlamaktadır.”

(Haber: Davut Güleç)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.