Kayseri Sanayisinde Yalın Dönüşüm Başlıyor

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) ortaklığında, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) işbirliğinde Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) desteği ile yürütülen, Verimlilik Koordinasyon Ofisi Projesi Yalın Dönüşüm Lansman toplantısı yapıldı

Kayseri Sanayisinde Yalın Dönüşüm Başlıyor
16 Mart 2021 Salı 12:31

Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, hem Kayseri Model Fabrika hem de Verimlilik Koordinasyon Ofisi aracılığı ile Kayseri sanayisinde yalın dönüşüm sürecini başlattıklarını açıkladı.

Başkan Büyüksimitci, proje kapsamında, Kayseri’de mobilya, elektrikli ev aletleri, fabrikasyon metal ürünler ve makine imalat sektörlerinde faaliyet gösteren toplamda 50 firmaya eğitim desteği verileceğini belirtti.Yalın Enstitü Derneği ile yaptıkları sözleşme kapsamında ilk etapta 20 mobilya firmasına Yalın Dönüşüm Danışmanlığı ve Firma Çalışanı eğitimleri vereceklerini açıklayan Başkan Büyüksimitci, “Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2,6 milyon TL finansal desteği ile yürütmekte olduğumuz proje ile sanayicilerimizin üretim süreçlerini gözden geçirerek yalın sürekli iyileştirme modeline göre dönüşümlerini sağlamalarının yolunu açmış olacağız. Firmalarımızda seçilen alanlarda en az yüzde 25’lik verimlilik artışı hedeflemekteyiz. Önümüzdeki süreçte diğer sektörlerimize yönelikte ihale sürecini hızlıca tamamlayıp, eğitimlerimizi başlatacağız” dedi.Verimlilik Koordinasyon Ofisi ile Kayseri Model Fabrikanın koordineli bir şekilde çalışacağını belirten Başkan Büyüksimitci, her iki proje ile firmaların verimliliklerini artırmalarına ve rekabet güçlerini geliştirmelerine katkı sağlayacaklarını söyledi.

Yalın dönüşüm konusunun bir kişinin liderliğinde yürütülecek bir proje olmadığına dikkat çeken Büyüksimitci şunları söyledi: “Bu işe başta firma sahipleri, üst kademe yöneticiler ve çalışanlar olarak hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Yine üniversitelerimizi ve meslek liselerimizi bu işin içerisine dahil etmek arzusundayız. Değerli rektörlerimizi, dekanlarımızı, bölüm başkanlarımızı, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve meslek lisesi müdürlerimizi bu projede yanımızda görmeyi çok isteriz. Zira dünyadaki rekabet ortamını yakalayabilmek adına, insan kaynağımızı çok iyi kullanmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bu konularda çok zaman kaybettik, daha fazla kaybedecek zamanımız yok. İnşallah biz hep birlikte inanır, bu işe omuz verirsek, projeyi başarı ile yürüteceğimize yürekten inanıyorum” Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise, üyelerinin menfaatleri doğrultusunda başlattıkları Verimlilik Koordinasyon Ofisi Proje ile firmaların verimliliğini ve rekabet güçlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.