Kalkan: Okullara ödenek verilmeli

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, okulların açılması için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yoğun çalışma içerisinde olduğunu belirterek; “Biz okulların sağlıklı bir şekilde açılması için okullarımıza öğrenci başı ödenek verilmesini, talep ediyoruz” dedi.

Kalkan: Okullara ödenek verilmeli
21 Ağustos 2020 Cuma 15:02

Okullar açılacak mı, açılacaksa hangi yöntemle açılacak, yüz yüze eğitim tüm kademeleri kapsayacak mı, gibi soruların cevabı netleşmiş değil. Bu belirsizlikler velilerin ve öğrencilerin kafalarını karıştırırken okul idarecileri boyutuyla da farklı bir belirsizlik yaşanıyor.

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan yazılı bir açıklama yaparak cevap bekleyen sorular ile ilgili konuştu.

Kalkan; “Milli Eğitim Müdürleri okul idarecileriyle toplantılar yapıyor. Eğitim camiası olarak öğrencilerimizden uzak kalmak istemiyoruz. Okul müdürleri maske hazırlamak zorunda fakat ödenekleri yok, dezenfektan tedarik etmek zorunda bazı meslek liselerimiz bu konuda üretim yapıyor ve ihtiyacı karşılıyor. Okulların çoğunda temizlik görevlileri yok, İŞ KUR aracılığı ile çalıştırılan işçiler henüz belirlenmedi. Tüm tedbirleri alması gereken okul yöneticileri Bakanlığın emirleri ile imkansızlıklar arasında sıkışmış durumda. Yerel imkanlarla ihtiyaçları karşılayın deniyor fakat okuluna, semtine, konumuna göre yerel imkanlara ulaşma imkanı farklılık gösteriyor, Söz konusu olan çocuklarımız ve insan sağlığı. Bakanlık ödenek oluşturmalı ve yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmelidir. Biz okulların sağlıklı bir şekilde açılması için okullarımıza öğrenci başı ödenek verilmesini, talep ediyoruz. Okul idarecilerine  öğrenci velilerinden bağış almayın deniyor, bir yandan da ihtiyaçlarınızı kendi imkanlarınızla karşılayın deniyor. Burada bir çelişki var, bu çelişki giderilmeli okul yöneticilerimiz sıkıntıdan kurtarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

(Haber: Davut GÜLEÇ)


İlgili Galeriler
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.